24sata

Olmo promašio, Italija u finalu

ITALIJA - ŠPANJOLSKA 5-3 (1-1) ‘Azzurri’ nakon drame jedanaeste­raca ušli u finale, Dani i Morata neprecizni

-

ODLIČAN

Jorginho je taman prije udarca zastao, taman da Unai Simon legne, a on mirno plasira loptu u drugi kut. Bio je to kraj. Nakon gotovo dva i pol sata bitke Italija je ušla u finale Eura!

‘Azzurri’ su u prvom polufinalu pobijedili Španjolsku 5-3 (1-1) nakon jedanaeste­raca. Grlili su i tješili suigrači Danija Olma, iako je još veći tragičar ispao Alvaro Morata. Da, Španjolci su na Euro stigli sa stignom loših izvođača penala, promašili su ih pet za redom prije utakmice s Hrvatskom, ali nakon što su srušili “vatrene” nakon produžetka pa Švicarce nakon jedanaeste­raca, nisu uspjeli i Talijane. Španjolska je dominirala, Italija prijetila iz kontri, Chiesa je u 60. minuti doveo Italiju u vodstvo, Oyarzabal je promašio zicer, Luis

Enrique se hvatao za glavu, ali sjajni Dani Olmo, koji je namjestio tri velike šanse i promašio jednu, asistirao je u 80. Morati za 1-1. U produžetku nije bilo golova, a prvi je penal promašio Locatelli, odnosno Simon mu je obranio. No, odmah je potom Olmo opalio preko gola, što mu je drugi promašaj s bijele točke u seniorskoj karijeri, u dresu Dinama, Španjolske i Leipziga, nakon onog za Dinamo protiv Rijeke u Kupu. Belotti, Moreno, Bonucci, Alcantara i Bernardesc­hi potom su bili precizni, pa je Donnarumma obranio Moratin udarac. Meč loptu imao je Jorginho i nije pogriješio.

Večeras od 21 sat drugi polufinale igraju Engleska i Danska, a Uefa je na finale u Londonu u nedjelju pozvala Christiana Eriksena kao gosta. (ab)

 ??  ?? Dani Olmo bio je ponajbolji igrač ‘furije’
Dani Olmo bio je ponajbolji igrač ‘furije’

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia