24sata

M S IGRAČEM DINAMA I O TITULU MISS SPORTA

ATP ME POHVALIO Bila sam social media menadžeric­a na Zagreb Openu, studiram marketing u Marbelli, a zadnje dvije godine bavim se i modelingom, priča nam Borna Mohač

-

engleskom i španjolsko­m jeziku... Čak me kontaktira­o ATP i pohvalio za rad. To bih mogla raditi i u budućnosti, zato sam i upisala marketing. Zanima me organizaci­ja, vođenje i kreiranje sportskih sadržaja. U tenisu je skoro cijeli život.

‘POZIVNICE SE KUPUJU’

- Igram od šeste godine, a bavila sam se i atletikom, no u svrhu tenisa. Da mi poboljša koordinaci­ju, brzinu, izdržljivo­st... Do juniorskih dana držala sam prvo mjesto na ljestvici Hrvatske u kategorija­ma do 10, 12, 14 i drugo mjesto do 16 godina. S 14 godina postala sam seniorska prvakinja Hrvatske u parovima. Pamtim nastup u glavnom turniru na Orange Bowlu u Miamiju 2015. te dvije pobjede na Eddie Herru u Bradentonu 2017. I to samo nekoliko mjeseci nakon operacije zgloba! Na WTA listi plasman nemam jer nisam odigrala još ni jedan seniorski turnir.

Niste dobili ni pozivnicu za turnire u Hrvatskoj?

- Nisam je ni tražila jer sam je rijetko dobila i kad sam imala najviši rang u Hrvatskoj. Pozivnica se uglavnom mora kupiti, barem je takvo moje dosadašnje iskustvo.

Trenira, kaže, pet puta tjedno. - Tenis je vrlo skup sport. Zato sam nakon juniorskih dana malo ‘zastala’. Ako nemaš sponzora, vrlo je teško probiti se. Kao i većina cura mojih godina, jedina zarada od tenisa su mi stipendije Hrvatskog olimpijsko­g odbora nakon osvojenog državnog, ekipnog i slično.

Borna se bavi i modelingom. - Kao mala završila sam nekoliko stupnjeva manekenstv­a, a modelingom se aktivnije bavim zadnje dvije godine. Najčešće reklamiram sportske brendove ili brendove koji imaju veze s vitaminiza­cijom, zdravom prehranom, ljepotom. Na društvenim mrežama, no prije dvije godine je moja fotografij­a stajala u izlogu trgovine na Ilici.

‘DEČKI MI STALNO PRILAZE’

Borna je u sretnoj vezi... - Dečko mi igra za Dinamo U-19 i to je to po tom pitanju za sad. Nekad je teško uskladiti ljubavni život s karijerom, ali za tako lijepu stvar uvijek možeš odvojiti vrijeme. Dečki mi prilaze na dnevnoj bazi, sve intenzivni­je, ali to su slatke stvari, simpatične, dobre za samopouzda­nje...

www.niktitanik.com

 ??  ?? Borna uglavnom na društvenim mrežama reklamira sportske brendove
Borna uglavnom na društvenim mrežama reklamira sportske brendove
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia