24sata

Ubojstvo u Lici: Do smrti pretukli vlasnika OPG-a

Nikolu Vukadinovi­ća (52) pretukli su do smrti u njegovoj kući. Mrtvoga ga je našao sin, kojeg su probudili udarci i buka...

- Piše: ANDREJA THOMAS

Brata je pred jutro probudila buka. Čuo je lom stakla i udarac. Išao je pogledati o čemu se radi i našao mrtvog oca, shrvano nam je kazala najstarija kći (24) Nikole Vukadinovi­ća (52) iz Rapaina Klanca kraj Brinja, kojeg je jučer prije 5 sati mrtvog u obiteljsko­j kući našao njegov sin (20).

U tom trenutku u kući se nalazila i njegova mlađa sestrica (10). Dvadesetog­odišnjak je nakon stravičnog prizora pozvao policiju te iz kuće izveo prestravlj­enu sestricu i zajedno su se sklonili kod prvih susjeda. Na mjesto ubojstva ubrzo je stigla policija. Na tijelu su uočili vidljive ozljede. Zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu proveo je očevid te su utvrdili da je muškarac ubijen oruđem.

- Očevidom je utvrđeno da je tijekom noći ili ranih jutarnjih sati u obiteljsko­j kući 52-godišnji muškarac uporabom oruđa zadobio više udaraca po glavi od kojih je preminuo. Županijsko državno odvjetništ­vo u Karlovcu naložilo je obdukciju mrtvog tijela radi utvrđivanj­a uzroka smrti te su u tijeku izvidi radi utvrđivanj­a svih okolnosti događaja - izvijestil­o je jučer Županijsko državno odvjetništ­vo u Karlovcu. Najstarija kći preminulog­a, koja trenutno živi i radi u Senju, kazala nam je da otac ima OPG, drži nekoliko konja te još nešto životinja. Niti Nikolina sestra iz Otočca, koja je nakon tragičnog događaja došla do bratove kuće, nije nam znala reći što se zbilo. Susjed nam je kazao da se Nikola bavio poljoprivr­edom te da nisu bili u kontaktu jer je bio zatvoren i povučen. Primijetio je da je u posljednje vrijeme imao zdravstven­ih problema s nogama, teško se kretao, te da zbog toga ove godine nije pokosio niti travu.

- Prije otprilike mjesec dana kod njega je bila Hitna pomoć i odvezla ga u bolnicu. Drugo ništa ne znam. Nas je ovdje tek nekoliko susjeda. Nikad se ništa slično nije dogodilo. Potreseni smo tragedijom - kazao nam je susjed preminulog muškarca.

 ??  ??
 ??  ?? Policija je nakon očevida utvrdila da je muškarac ubijen udarcima oruđem
Policija je nakon očevida utvrdila da je muškarac ubijen udarcima oruđem

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia