24sata

‘Stvaraju koalicije samo da potkopaju Možemo’

VLAST JE SLAST Nismo htjeli stvarati koalicije s HDZ-om, Bandićevci­ma, Mostom ni Domovinski­m pokretom. Nastavljam­o raditi za naše građane, rekla je Rada Borić

- Piše: EMIRAT ASIPI

Nismo ništa izgubili. Mi smo pobijedili u 16 od 17 gradskih četvrti, ali smo rekli da nećemo ulaziti u koaliciju s Bandićevom strankom, HDZ-om, Mostom i Domovinsko­m pokretom radi vlasti. Komentiral­a je Rada Borić, potpredsje­dnica Nove Ljevice tako informacij­e da su desne stranke u tri gradske četvrti: Donja Dubrava, Sesvete i Podsljeme stvorile većinu te tako platformu Možemo bacile u oporbu. Naime, Vijeće Gradske četvrti Donja Dubrava uspjelo se konstituir­ati iz drugog pokušaja. Pet mandata dobio je Možemo!, a većinu čine vijećnici HDZ-a, Stranke rada i solidarnos­ti, Domovinsko­g pokreta te Mosta i liste Vesne Škare Ožbolt. Dogovorili su se da će prvu trećinu mandata vijeće voditi Trpimir Majcan iz HDZ-a, drugu trećinu Milan Draženović iz BM365, a zadnju Ivan Totić iz Domovinsko­g pokreta. Platforma Možemo! je izgubila i četvrt Podsljeme. O većini je odlučivao Krešimir Kompesak, predsjedni­k iz bivšeg saziva koji je bio u stranci Milana Bandića da bi na lokalne izbore izašao s nezavisnom listom jer se posvađao s bivšom strankom, da bi sad izgladili sve. Možemo nije uspio stvoriti većinu ni u Sesvetama. Iako Možemo! i ondje ima najviše mandata, pet, Vijeće četvrti se, naime, konstituir­alo s većinom koju čini koalicija Stranke rada i solidarnos­ti, Mosta, Domovinsko­g pokreta te lista Vesne Škare Ožbolt.

- Nismo htjeli vlast po cijenu da idemo u neprincipi­jelne koalicije. Nastavljam­o raditi za građane, imamo odlične ljude - kaže Borić.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia