24sata

Prc, Milojko! Cijepili su se preko reda pa sad ne mogu do Covid potvrde

SUSTAV IH IZNEVJERIO Svi cijepljeni dobili su karton s potvrdom, no neke nisu unijeli u sustav, pa ne mogu do potvrda. Ali među njima nisu bračni par Boras ni Slavko Linić

- Pišu: B. MRVOŠ PAVIĆ, A. BURAZER

Tko rano rani dvije sreće grabi, kaže stara narodna, ali ne vrijedi i za one koji su se cijepili preko reda, kada dovoljno cjepiva još nije bilo. Guranje im se obilo o glavu jer sad, neupisani u sustav, ne mogu dobiti Covid potvrdu.

Kako doznajemo, neki od onih koji su išli po “viškove” cjepiva ne mogu do svoje potvrde jer, iako imaju kartončić s podacima o cjepivu, nisu uneseni u sustav. Javili su se svojim liječnicim­a, koji su im odgovorili da ih u sustav ne mogu upisati, no u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo to demantiraj­u. Kako odgovaraju, ako građani nisu upisani kao cijepljeni, treba ih upisati ili liječnik ili ambulanta u kojoj su prijavljen­i. Na pitanje imaju li podatak ili barem procjenu koliko je građana cijepljeno preko reda, a sada do potvrde ne mogu, u HZJZ-u odgovaraju kako ne znaju koliko je takvih slučajeva. No zato su neki od tih slučajeva dospjeli u javnost kad je cjepiva bilo na kapaljku i kad se gledalo na svaku dozu. No oni nemaju problema s Covid potvrdama. Najviše su odjeknula imena poput rektora Sveučilišt­a u Zagrebu Damira Borasa i njegove supruge, koji nam kaže: “Nismo imali problema s

Covid potvrdama. Uredno sam bio dobio poziv za drugu dozu, a supruga je meni i sebi preko e-Građana izvadila potvrdu bez poteškoća.

Mi vam stvarno nismo imali problem”.

Na toj listi bio se našao i bivši

PROZVALI JE ZBOG MAJKE ministar financija Slavko Linić. - Ja sam drugu dozu primio u Rijeci i prekjučer sam dobio bez poteškoća Covid potvrdu. Sve je bilo provedeno i zavedeno kako treba u mom slučaju, ne mogu se požaliti rekao nam je Linić. “Viškom” doza cijepili su se i predsjedni­k HGK Luka Burilović, tadašnji koprivničk­o-križevački župan Darko Koren, ali i viceguvern­erka HNB-a Ivana Jakir Bajo.

 ??  ?? ‘Viškom’ cjepiva Alemka Markotić cijepila je i majku
‘Viškom’ cjepiva Alemka Markotić cijepila je i majku
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia