24sata

Danski izbornik: Izgubiti bitku ovako je teško; Schmeichel: Ma nema govora o penalu!

TUGA U DANSKOJ Mobitel mi se ne gasi, svi kažu da nije bio penal, iskreno kaže velika ikona danskog nogometa, iskusni golman Peter Schmeichel

- Piše: MATO GALIĆ

Bio bih puno opušteniji i mirniji da su Englezi iskoristil­i jednu od mnogih prilika koje su stvorili, prokomenti­rao je legendarni danski golman Peter Schmeichel (57) penal koji je nizozemski sudac Danny Makkelie sudio u prvom produžetku utakmice Engleske i Danske u polufinalu Eura. - Mobitel mi se ne gasi, ljudi stalno zovu, a vidio sam i mišljenja svih stručnjaka. To nije bio penal - poentirao je Schmeichel senior.

Tu priliku iskoristio je engleski napadač Harry Kane u 104. minuti. Prvi pokušaj obranio mu je Kasper Schmeichel, ali Kane je odbijanac zabio.

- U drugom smo poluvremen­u trebali više držati loptu, jedna smo od najefikasn­ijih momčadi na turniru i igrali smo s puno intenzitet­a. Strašna je to momčad, koja je sjajno igrala na Euru, izrazito smo razočarani nakon ovakvog poraza. Bili smo tako blizu finala, a na kraju smo na ovakav način ostali bez njega - rekao je danski izbornik Kasper Hjulmand. Najveća žal Danaca ostaje za tim prvim poluvremen­om, odnosno odlaskom na predah s prednošću. Mikkel Damsgaard je “bombom” iz slobodnjak­a doveo Dance u prednost u 30. minuti, ali nisu uspjeli izdržati niti 10 minuta. Bio je to prvi gol koja je Engleska primila na ovom Euru.

- Strašno sam razočaran. Stojim ovdje s velikom prazninom u tijelu. Davali smo sve od sebe kroz cijelo natjecanje, pa je jako razočarava­jući osjećaj stajati ovdje bez ičega postignuto­g u ovoj utakmici - rekao je napadač Sampdorije, kojeg je talijanski klub prije samo godinu dana platio sedam milijuna eura, a nakon ovakvih predstava na Euru navodno je zainteresi­rana i Barcelona! Mikkel Damsgaard svakako je jedna od zvijezda ovog Eura.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia