24sata

S POPISA OTPAO BARAKUDE IDU U TOKIO GOLMAN KOJI NAS JE ODVEO NA OI

JAKA KONKURENCI­JA Izbornik Tucak odabrao je 13 igrača, a među njima nema Tonija Popadića, koji je obranio ključni peterac protiv Rusije

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

SRETNO, BARAKUDE

Ovo je najteža odluka za svakog trenera i izbornika. Nakon kvalifikac­ija za Olimpijske igre a potom i priprema, odabrali smo trinaestor­icu koji će predstavlj­ati Hrvatsku na Olimpijski­m igrama. To su, po mojoj procjeni, u konzultaci­ji sa suradnicim­a, u ovom trenutku najboljih 13.

Tim riječima obrazložio je Ivica Tucak popis 13 vaterpolis­ta koji će u Tokiju juriti medalju. Na popisu nema Tonija Popadića, junaka kvalifikac­ijske utakmice protiv Rusije u Rotterdamu. Naime, u raspucavan­ju, kod 14-14 Luka Bukić je pogodio prečku i Roman Šepeljev imao je šut za pobjedu, šut za odlazak na Olimpijske igre, prvi put nakon 2000. godine. Izbornik Tucak vadi s gola Bijača i stavlja Tonija Popadića, a ovaj brani udarac Šepeljeva! Kod 24-24 Josip Vrlić zabija i odvodi nas u Tokio.

NA TURNIRU U CAGLIARIJU

Na konačnom popisu su golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Luka Lončar i Josip Vrlić, braniči Andro Bušlje, Marko Macan i Paulo Obradović te napadači Lovre Miloš, Maro Joković, Xavi Garcia, Ante Vukičević, Luka Bukić i Loren Fatović.

- Želim zahvaliti svim igračima koji su od početka uključeni u pripreme. Zahvaljuju­ći njihovom zajedničko­m radu, želji i volji uspješno smo iznjedrili trinaest najkvalite­tnijih igrača. Uspjeh u Tokiju bit će naš zajednički - rekao je Tucak. Reprezenta­cija je otputovala na turnir u Cagliari, gdje će se susresti s Italijom i Rusijom. Prvu će utakmicu odigrati u petak, 9. srpnja od 20.30 sati protiv Rusije, a sljedeći dan u 19 sati protiv domaćina Italije. Po završetku turnira, u nedjelju reprezenta­cija odlazi kućama te se ponovo okuplja u Zagrebu 15. srpnja gdje nastavlja s pripremama do odlaska u Tokio. Na OI-ju ćemo otvoriti25. srpnja utakmicom s Kazahstano­m u skupini B, u kojoj su još Srbija, Španjolska, Australija te Crna Gora.

 ??  ?? Hrvatska će prvi susret na OI-ju odigrati 25. srpnja protiv Kazahstana
Hrvatska će prvi susret na OI-ju odigrati 25. srpnja protiv Kazahstana
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia