24sata

‘Milan Bandić zaslužuje spomenik. Neću suradnju s novom vlašću, odlazim’

A, SAD ADIO Pavli Kaliniću je nova zagrebačka vlast ukinula ured, on tvrdi da o njemu nitko ne odlučuje te da će otići svojim putem

-

NAJBLIŽI SURADNIK

Još kratko vrijeme sam pročelnik. Smatram da je taj ured potreban bez obzira bio ja tamo ili ne. Smatram, bio ja tamo ili ne bio, da je taj ured potreban, ali ne samo u Gradu Zagrebu, nego i u Splitu, Osijeku, Rijeci.

Rekao je to Pavle Kalinić, pročelnik ureda za upravljanj­e u hitnim situacijam­a Grada Zagreba u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Nakon 13 godina u Uredu za upravljanj­e u hitnim situacijam­a, Kalinićev Ured je ukinut u novoj rekonstruk­ciji gradske uprave. Kaže da je zadnji proračun njegovog ureda bio 139 milijuna kuna. Rekao je da se u potresu vidjelo što taj ured sve može napraviti.

- O meni nitko nikad nije odlučivao, ja odlučujem za sebe. Neću surađivati s ovom vlasti, idem svojim putem - rekao je Kalinić. Kaže je kako je nekoliko opcija na stolu te da će izabrati najzanimlj­iviju. Dodao je da ima 60 godina te da ima uvjete da se povuče. Za Bandića kaže da je pomagao sirotinji. - Pomagao je ljudima. Kad je izašao iz zatvora, to je bio početak njegovog kraja. Smatram da unatoč svemu zaslužuje spomenik. Mislim da je nemoralno raspravlja­ti o nekome tko ne može odgovoriti - poručio je Kalinić i otkrio da se u ratu nakon ranjavanja htio ubiti svojim pištoljem.

- Pala je granata na mene, mislio sam da sam fatalno ranjen. Htio sam se ubiti, ali me prijatelj spriječio.

 ??  ?? Bio je desna ruku pokojnom gradonačel­niku Bandiću
Bio je desna ruku pokojnom gradonačel­niku Bandiću

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia