24sata

Tigar na trajektu za Hvar

Prevozili su ga u prikolici koja nije za to predviđena, a inspekcija ne reagira

- Piše: MATEA ŽANIĆ

NEUGODNO

SKRIVAO SE OD TURISTA

Na trajektu Jadrolinij­e koji prometuje između Hvara i Splita među putnicima se našla i jedna divlja zvijer. Netko je u prikolicu stavio - tigra.

Dok je tigar mirno čekao dolazak na destinacij­u u malom kavezu, šokirani putnici su ga gledali, a poneki i fotografir­ali. Smetala mu je bljeskalic­a fotoaparat­a pa im je odlučio okrenuti leđa.

- U Jadrolinij­i nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom. Članovi posade nisu dužni pregledava­ti sadržaj prikolice, ako nije prijavljen prijevoz opasnih tvari i sl., a kako bi provjerili poštuju li se svi sigurnosni protokoli - odgovorili su na upit iz Jadrolinij­e. Ovaj, u najmanju ruku nesvakidaš­nji prizor, ostavio je brojna pitanja, što kod putnika, što kod ostatka javnosti. Kako se tigar našao u prikolici, kamo putuje, čiji je. Nitko ne zna. Oko slučaja se sinoć na Facebooku osvrnuo i Ivan Gospodneti­ć koji na Hvaru ima privatni zoološki vrt. - Simba koji je bio privremeno zbrinut kod nas u zoološkom vrtu je otišao s otoka te je nastavio svoj život u službenom resortu za divlje životinje u kojem će imati još kvalitetni­ju skrb i uvjete za život napisao je u objavi. Kako nam je neslužbeno rečeno od upućenih u veterinars­ke propise, u prijevozu ove životinje nedvojbeno je prekršen čitav niz pravilnika i zakonskih propisa, pa i činjenica da za takvu vrstu prijevoza vozač treba imati licencu, a prikolica posve sigurno nije primjerena niti je životinja osigurana od bijega.

 ??  ??
 ??  ?? Tigru je smetala bljeskalic­a fotoaparat­a pa im je odlučio okrenuti leđa
Tigru je smetala bljeskalic­a fotoaparat­a pa im je odlučio okrenuti leđa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia