24sata

Caritas bolnici u Sisku donirao novu kuhinju

VRIJEDNA POMOĆ Bolnička kuhinja je stradala u potresu. Sad su na korištenje dobili novu modernu kontejners­ku kuhinju. Obroke su dosad dovozili iz Petrinje

- Piše: ŽELJKO RUKAVINA

Hrvatski Caritas jučer je sisačkoj Općoj bolnice “Dr. Ivo Pedišić” dao na korištenje kontejners­ku kuhinju jer je bolnička kuhinja teško stradala u razornom potresu.

Ugovor su potpisali ravnatelj Hrvatskog Caritasa, mons. Fabijan Svalina, i ravnatelj OB-a “Dr. Ivo Pedišić”, mr. sc. Tomislav Dujmenović, čime je i simbolično počeo rad kuhinje u kojoj je pripremlje­n i čaj za sve uzvanike. To je nastavak suradnje između Caritasa i bolnice. Mons. Svalina je pojasnio da je kuhinja napravljen­a u posebno ojačanom kontejneru i vrijednost joj je gotovo 400.000 kuna.

- Kuhinja je profesiona­lna. Sadrži nape, hladnjake i sve potrebne sadržaje. Za koji dan će u kuhinju stići i konvektors­ka peć - pojasnio je monsinjor Svalina.

Uz kuhinju, Caritas je bolnici do sada stavio na raspolagan­je i pet kontejnera za ambulantnu djelatnost.

Uz to, Hrvatski Caritas omogućio je transport donacije bolničkih kreveta za potrebe Kirurškog odjela bolnice, posredovao u usmjeravan­ju humanitarn­e pomoći bolnici i za potrebe nastavka rada Dermatološ­kog odjela osigurao dva kontejnera. Ravnatelj dr. Dujmenović se posebno zahvalio Caritasu na izdašnoj pomoći.

- Sad kuhamo u improvizir­anoj kuhinji u Petrinji, obroci se prevoze ovdje i uvijek je opasnost da dođe do kontaminac­ije hrane pri prijevozu. Stoga će nam ova kuhinja uvelike pomoći u radu - rekao je ravnatelj.

 ??  ?? NASTAVAK SURADNJE
Mons. Svalina i dr. Dujmenović potpisali su ugovor o suradnji
NASTAVAK SURADNJE Mons. Svalina i dr. Dujmenović potpisali su ugovor o suradnji
 ??  ?? Kontejners­ka kuhinja je suvremeno opremljena i sa svim uređajima vrijedi oko 400.000 kuna
Kontejners­ka kuhinja je suvremeno opremljena i sa svim uređajima vrijedi oko 400.000 kuna
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia