24sata

Autom uletio u groblje i uništio više grobnica

SV. IVAN ZELINA Vlasnik dviju uništenih grobnica Željko Kos, u kojima su pokopani njegov otac, djed i baka, sad čeka procjenu štete

- Piše: MAJA KRIŠTAFOR

Nisam ljut ni tužan, ali volio bih da osiguranje isplati štetu kako bih mogao popraviti nadgrobne spomenike. Auto ih je u potpunosti uništio, a grob mog oca je devastiran toliko da je pukla nadgrobna ploča te se vidi lijes na koji su pali ostaci spomenika.

Rekao nam je to Željko Kos, vlasnik dviju grobnica u Nespešu kraj Svetog Ivana Zeline, koje su uništene nakon naleta automobila.

Grob njegova oca te grobnicu bake i djeda u ponedjelja­k nakon 21 sat uništio je vozač koji je sletio s ceste te se zabio u groblje. Policija nam je potvrdila da muškarac nije ozlijeđen, no vozilo je, kao i grobovi, pretrpjelo velike štete. Nakon nesreće automobil je uklonjen dizalicom, dok su dio bankine i jedna guma ostali su među grobovima. Groblje u Nespešu nalazi se na samoj uzbrdici sela, a do njega se dolazi uskim vijugavim cestama. Muškarac koji je vozio automobil, neslužbeno doznajemo, bio je pod utjecajem alkohola te se automobilo­m spuštao niz brdo, pri čemu je izgubio kontrolu nad vozilom. U brzini se zabio u ogradu groblja, preletio preko prva dva groba i uništio četiri, sve dok se nije zaustavio na grobnici obitelji Kos. Osim nadgrobnih spomenika, muškarac je vozilom uništio i ornamente, svijeće te vijence.

- Za sada ne znam reći kolika je šteta jer čekamo procjenite­lje, no nadam se da ćemo grobnice moći vratiti u prvobitno stanje - zaključio je Kos.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia