24sata

Neslavni rekord: Napuhao je čak 4,16 promila alkohola

-

Policajci iz PU Varaždin u ponedjelja­k navečer u Gornjem Ladanju zaustavili su automobil koji je vozio alkoholizi­rani 45-godišnjak. Neslavni rekorder je napuhao čak 4,16 promila. Bržem triježnjen­ju pomoći će i 10.000 kuna kazne, tri mjeseca zabrane upravljanj­a motornim vozilom te šest negativnih bodova. (žr)

VOLI SLATKO

Moj klijent se branio šutnjom, kaže odvjetnica Aleksandra Vareškić Fodor, koja zastupa Brazilca koji je u Hrvatsku pokušao prokrijumč­ariti oko 2,5 kilograma kokaina.

Luisa Gustava Coelha Da Silvu sutkinja istrage pritvorila je na 30 dana zbog opasnosti od bijega. Kao i većina mula uhićenih s drogom, odlučio je držati jezik za zubima.Policija sumnja da je odnepoznat­ih ljudi preuzeo avionske karte za putovanje na relaciji Sao Paolo - Pariz - Zagreb, 1000 eura, šest bočica kozmetički­h proizvoda u kojima se nalazio 1,5 kg kokaina i dvije vrećice bombona u kojima su se nalazila 43 paketića s drogom (oko 927 g). Avionom je u subotu sletio u Zagreb, no razotkrili su ga. Njegova sunarodnja­kinjaDanie­la Christina Mendes uhićena je tjedan dana ranije. Drogu je sakrila u grudnjak. Tvrdi da je 1. srpnja, po prethodnom dogovoru s nepoznatim muškarcem, u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za smećeuzela torbicu u kojoj su bile zrakoplovn­e karte za relaciju Sao Paolo - Lisabon - Zagreb, novac i grudnjak s ušivenim kokainom (1080 g). Grudnjak je odjenula u Sao Paolu i 2. srpnjaslet­jela na aerodrom u Zagrebu. Je li njezina priča točna, tek se treba utvrditi. Mule, naime, ili šute ili imaju unaprijed pripremlje­nu priču koja ne dovodido više pozicionir­anih u lancu krijumčara drogom. (vc)

 ??  ?? Kokain je sakrio u šampone i bombone
Kokain je sakrio u šampone i bombone
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia