24sata

SREBRNA HALJINA SE IZRAĐIVALA 322 SATA

GLAMUROZNO Chanelove krojačice stavile su tri vrste čipke, a reflektira­jući efekt postigle pomoću posebno obrađenog silikona

-

Veličanstv­ena kreacija pod vještim rukama pravih majstora nastaje danima. Baš kao i ova koju je glumica Marion Cotillard poželjela još prošle godine, kad ju je prvi put vidjela na reviji.

Francuskin­ja na ovogodišnj­em Cannesu nosi Chanel, a jedna od kreacija koju je odjenula pravo je remek-djelo.

- Kad sam prvi put vidjela haljinu, htjela sam je odmah odjenuti - no, naravno, nisam mogla zbog pandemije - rekla je.

Za kreaciju koja je dio Chanelove kolekcije Visoke mode od prošle godine, Marion kaže da je vrlo umjetnička i konceptual­na, no ujedno lagana i ženstvena, piše Vogue.

U rad na samoj haljini uloženo je više od 300 sati. Chanelove krojačice su za stvaranje nevidljivi­h šavova koristile tri vrste čipke i četiri vrste završnih elemenata, a glamurozan reflektira­jući efekt postigle su pomoću silikona. Materijal zato podsjeća na aluminij i stvoren je tako da je silikon, koji je obrađen posebnom tehnikom, postavljen na bijeli svileni til. Tekstura djeluje poput druge kože na glumici, a styling je zaokružen salonkama slične nijanse. Haljina ima rub od čipke i niz ručno našivenih elemenata te je prava predstavni­ca najskuplji­h haljina na svijetu koje se ne proizvode serijski, nego samo po jedna. Marion je kreaciju odjenula na premijeri filma “Annette” i tako ostvarila svoj san da zablista na crvenom tepihu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia