24sata

Hrvatski kanuist na OI završio u izolaciji!

LJUTITI ZLATKO MATEŠA Ovo je eklatantan primjer nesposobno­sti organizato­ra da se nosi s problemima vezanim uz pandemiju, kaže predsjedni­k HOO-a Zlatko Mateša “U SAMOIZOLAC­IJU NISU POSLANI SVI S NAŠEG LETA, OVO NEMA SMISLA JER NARUŠAVA DUH OLIMPIZMA”

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Gotovo da nije moglo gore. Matija Marinić, prvi hrvatski sportaš, koji je stigao u Tokio završio je u izolaciji.

Najbolji hrvatski kanuist na divljim vodama u Japan je došao prije devet danaa, a jučer je dobio odluku da idućih tjedan dana mora provesti u karanteni. Naime, jedan od putnika s leta kojim su Marinić i njegov trener Stjepan Perestegi stigli u Japan zaražen je korona virusom.

BILI NA OSAM TESTOVA

- Iza nas je deset dana svakodnevn­og testiranja na korona virus, od čega smo osam testova napravili u Japanu. Cijepljeni smo, nemamo simptoma i odlično se osjećamo. Razočarani smo što nam je prekinut ciklus treninga. Uz pauzu od tjedan dana, koliko moramo provesti u karanteni, moj nastup na OI-ju, za koji se pripremam čitav život, postaje upitan. O zarazi putnika ne znamo nikakve detalje, je li putovao zaražen ili mu je zaraza utvrđena prije dan, dva... - rekao je Marinić. Uz njega, s istog su leta u samoizolac­iju poslana još dva natjecatel­ja – kajakašica iz Ukrajine i kanuist iz Kanade... - Ovaj sustav je naprosto neodrživ, kakva je korist sportašu boraviti u Japanu i provoditi vrijeme u izolaciji, uz silna testiranja i dokaze da nije zaražen? Olimpijske igre su za našeg Matiju već izgubljene, makar i nastupio na njima, kako je predviđeno od 25. srpnja. Tko mu može nadoknadit­i godine treninga i priprema, napora i odricanja koje je uložio za prvi olimpijski nastup - zapitao se Mateša. - Ovo je eklatantan primjer nesposobno­sti organizato­ra da se nosi s problemima povezanim s pandemijom.

OVO NEMA SMISLA

Tražimo od MOO-a da se zaštite sportaši koji svakodnevn­im testiranji­ma dokazuju svoj zdravstven­i status i da se nad njima ne provode ovako rigorozne i ni s čim utemeljene mjere jer sve onda gubi smisao - dodao je ljutiti predsjedni­k HOO-a. Matija Marinić još ne odustaje...

- Ako ću još sedam dana morati biti u karanteni, moj će nastup na OI biti upitan. Zdrav sam, sposoban za trening i sve, negativan i nema smisla da budem u karanteni završio je naš kanuist.

Marinićev trener Stjepan Perestegi

DEBI NA OI-JU

 ??  ?? Marinić (31) prvi nastup na OI-ju ima 25. srpnja
Marinić (31) prvi nastup na OI-ju ima 25. srpnja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia