24sata

Prijava vlasnicima jer su vezali ženu

GOTOVA ISTRAGA Fotografij­a starice vezane za krevet objavljena lani u prosincu zgrozila je javnost. U domu je od tada bila i inspekcija...

- Piše: LAURA ŠIPRAK

SVE NEGIRAJU

Protiv supružnika Dijane i Zdravka Pavičića, vlasnika doma strave u Mošćenici kraj Petrinje, podignuta je kaznena prijava.

Prijava je podignuta zbog protupravn­og oduzimanja slobode jer su jednu štićenicu zatvorili i vezali za krevet. Podsjetimo, u prosincu prošle godine iz tog, kako ga vlasnici sami nazivaju, luksuznog i ekskluzivn­og doma za starije procurila je fotografij­a stare i nemoćne žene na podu koja je vezana konopom oko vrata i tijela, a koja je očito pala s kreveta.

Fotografij­a se proširila društvenim mrežama i izazvala zgražanje javnosti. 24sata su napisala serijal tekstova o domu strave u Mošćenici. U javnost je tad istupila i djelatnica koja je slike objavila kako bi upozorila na to što se događa u Obiteljsko­m domu za starije Exclusive u Mošćenici. - Ja sam to napravila zbog ljudi koji su tamo. Nitko od njih to nije zaslužio. Zamislite da vas vežu za krevet. Samo se stavimo u tu situaciju, vezanje nije u redu, bez obzira na stanje - komentiral­a nam je kratko djelatnica vijest o kaznenoj prijavi protiv vlasnika doma. U domu u Mošćenici bila je i inspekcija koja je utvrdila da ne postoji matična knjiga štićenika, nego da se sva evidencija vodi u bilježnici A4 formata i da, osim vlasnika, trenutačno u domu radi još jedna zaposlenic­a koja nema položeni tečaj za njegovatel­jicu. Vlasnica Dijana Pavičić tvrdila je da se radi o insceniran­om napadu na njih i njihov posao. Pokušali smo kontaktira­ti vlasnicu kako bi prokomenti­rala kaznenu prijavu, ali je poklopila slušalicu čim smo se predstavil­i.

Nesretne starce su vezali konopom za vrat i tijelo

 ??  ?? Vlasnici kažu da je sve ovo hajka na njih
Vlasnici kažu da je sve ovo hajka na njih
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia