24sata

NOVA GRADIŠK POTOPLJENA U STIGLA CIKLONA SA SJEVERA Nevrijeme je zahvatilo cijelu Slavoniju, vjetar je u Osijeku čupao krovove, p

- Pišu: B. GAJDUKOV, F. LEPAN, M. BURA, A.

OSIJEK

ŠAPONJA

Ciklona koja se obrušila na sjeverozap­adnu Europu jučer je stigla i do Slavonije. Novu Gradišku i širu okolicu u subotu u poslijepod­nevnim satima ponovo je zahvatilo nevrijeme. U petak nastradalo je područje užeg dijela grada, a u subotu naselja istočno od Nove Gradiške.

Vatrogasne službe imale su puno posla na ispumpavan­ju vode iz poplavljen­ih podruma obiteljski­h kuća, ali i općinske komunalne službe na po pročišćava­nju odvodnih kanala kako bi se iznimno velike količine vode rasteretil­e ceste i putove. Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga odmah je aktivirao sve prateće službe kako bi se eventualne štete što prije otklonile.

- Bilo je grozno, u nepunih sat vremena palo je iznimno mnogo kiše, između 100 i 120 litara po četvornom metru i odvodni kanali, iako su vrlo čisti u kratkom vremenu nisu mogli primiti svu tu silnu količinu vode. Obišao sam odmah terene onih mjesta koja su bila po najvećim naletom oborinskih voda, u Drežniku, Rešetarima i Adžamovcim­a - rekao je Aga. - Bilo je i poplavljen­ih podruma obiteljski­h kuća, sa brdskih dijelova slile su se jako velike količine vode i trebalo je vremena da sva ta silna voda prođe kroz kanalsku mrežu na našem području. Nekih većih šteta nema, srećom nije bilo leda pa usjevi i voćnjaci nisu stradali - poručio je načelnik za 24sata. Mještani strahuju od novih poplava, jer meteoroloz­i najavljuju nove jače padaline već za nedjelju, posebno u Posavini. Snažno nevrijeme pogodilo je i područje Osijeka oko 15 sati. - Čuo sam neki glasni zvuk, kao da je grom pogodio negdje blizu mene. Okrenuo sam se i pogledao na suprotnu stranu i ugledao limeni krov na cesti rekao nam je čitatelj.

Zbog nevremena i velike količine kiše koje su poplavile ceste, u zastoju je bio tramvajski promet.

Nevrijeme i obilne padaline očekuju se i danas. Na području osječke, zagrebačke, karlovačke i gospićke regije izdano narančasto upozorenje zbog kiše. Tamo se očekuju izraženi pljuskovi i grmljavina, a moguće su i poplave. Na Jadranu je zbog izdano žuto upozorenje zbog lokalnih nestabilno­sti te za vjetar na sjevernom Jadranu gdje je moguća jaka bura.

 ??  ?? Vjetar je iščupao krov svom silinom, kažu očevici
Vjetar je iščupao krov svom silinom, kažu očevici
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia