24sata

I PSI IDU U V

- Piše: MERI TOMLJANOVI­Ć

Njemački špic Henri, labrador Dante i čivava Nesi upoznali su se u Dog Baru, novootvore­nom prvom riječkom vrtiću za pse.

Dok su vlasnici na poslu ili godišnjem odmoru, njihovi ljubimci uživaju u šetnjama i igri. - Vodim salon za pse i ljudi su me često znali pitati mogu li im pričuvati mezimce na nekoliko sati. Tako sam odlučila svoju ljubav prema psima pretvoriti u posao iz snova, koji obožavam raditi i u kojem dajem sve od sebe - rekla je vlasnica Antonia Kokić.

Vlasnici tako ne moraju brinuti, a ljubimci će uživati u šetnjama i igri uz svu ljubav i pažnju koju zaslužuju. Na ulazu u vrtić dočekat će vas domaćin, Antonijin dvogodišnj­i mačak Grgo. Druželjubi­vi mačak često uskoči kad u vrtić dođe pas prestrašen novim ambijentom. - Iako je mačak, Grgo ima čarobnu moć opuštanja pasa. Nerijetko kad ih šišam budu nervozni. Čim Grgo to primijeti, skače na stol i odvlači psu pažnju od šišanja, mazi se te pas zaboravlja da je došao na uljepšavan­je i da se na njemu bilo što radi pa sve prođe u opuštenom i veselom ozračju kaže nasmijana Antonia, dok joj se Grgo mili oko nogu. Svakom psu pristupa individual­no, ovisno o njihovim navikama i potrebama u dogovoru s vlasnikom. Psima na čuvanju osigurana je i hrana, a tu su i slasne poslastice, keksići, “žvakalice” te mnogobrojn­e plišane i gumene igračkice te lopte. U vrtić mogu doći samo socijalizi­rani psi koji nisu agresivni. Svaki mora imati cijepnu knjižicu, osobnu iskaznicu i mikročip te mora biti zdrav, tj. ne smije biti zaražen vanjskim i unutarnjim parazitima ili imati ostale zarazne bolesti. U grupi može biti maksimalno pet pasa.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia