24sata

Odgodili koncert, ali pjevat će na kćerinoj svadbi...

- Piše: TATJANA PACEK

Nisam razočaran, ali žao mi je ljudi, truda, benda, organizato­ra... Godinu i pol nismo imali komercijal­ni koncert, ovo je trebao biti prvi. Jako sam se veselio, rekao je Dražen Zečić (53).

U petak je trebao pjevati u zadarskoj konobi Kamen. Poštovali su sve mjere, napravili sve što se od njih tražilo. Bez COVID putovnica nije se moglo ući. Htjeli su imati koncert, ali protiv vremena se ne može. Tako željenu svirku prekinula je kiša. I to ne nad cijelim Zadrom, nego samo oko Crnog, naselja gdje se nalazi konoba. Smočili su se rasvjeta i druga oprema te je koncert odgođen za 13. kolovoza. U trenutku kad se definitivn­o odustalo od nastupa, kiša je stala.

– Nadali smo se do zadnjeg da će biti koncert. Kad je organizato­r rekao konačno ‘ne’, izašao sam pred ljude koji su se od kiše sklonili pod natkriveno. Od srca sam im otpjevao nekoliko pjesama. Bili smo nabrijani, jedva smo čekali svirku, ali to je Božja volja - kaže Zečić.

Prije nego što su koncert iz sigurnosni­h razloga odgodili za 13. kolovoza, ponudili su mu i raniji termin, 23. srpnja, na što je ponosno odgovorio: “Bilo koji drugi dan mogu, ali taj ne. Udajem najstariju kćer”. Dodao je da je ispunjen i sretan jer mu se i taj period života počeo događati. Supruga Božena i on su u nervozi da im što ne promakne, da sve bude u redu. - Svaki dan uživam u tim pripremama, strepim da nešto ne previdimo - govori. Mia je njihovo prvo dijete. Nakon nje dobili su još jednu kćer, Antoniju, te sina Petra. Zečić prepričava kako je znao čuti Miju da razgovara s društvom i pita: “Idemo Zeki na koncert?”. Pa bi joj onda rekao: “Nisam ja za tebe Zeko, ja sam ti ćaća!”. Naravno, zapjevat će i na njezinu piru. Činio je to i kad su se ženili njegovi fanovi. Došao je, iznenadio ih i otpjevao dvije pjesme. U Zadru je s fanovima dugo razgovarao, slikao se, pa i zapjevao nakratko s manjim brojem njih koji su se uspjeli skloniti od kiše.

A cappella.

FALE MU NASTUPI

CIJENI PUBLIKU

 ??  ?? Zečić s plesačicam­a na CMC festivalu u Vodicama
Zečić se družio s fanovima nakon odgođenog koncerta
Zečić s plesačicam­a na CMC festivalu u Vodicama Zečić se družio s fanovima nakon odgođenog koncerta
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia