24sata

Junak pobjede: Kao mali sam se zvao Cico!

SRUŠIO DINAMO DINAMOVO DIJETE Kao klinac gledao sam iz tatina ureda sve Dinamove treninge, tako da mi se nakon pobjede emocije miješaju, kaže Dean Klafurić, trener Belupa

- Piše: DUBRAVKO MILIČIČ

SVAKA ČAST Da život piše čudne priče, znamo stoljećima. No priča Deana Klafurića kao da je iz pera Waltera Hilla, majstora akcije. Veliki dinamovac koji je srušio Dinamo nakon 17 godina, drugi put u povijesti HNL-a. A ona ima tradiciju dugu 30 godina.

- Miješaju mi se emocije, ipak sam dinamovac - kaže Klafurić. Nakon 17 godina Slaven Belupo, koji je u velikim problemima, pobijedio je Dinamo u Maksimiru, a na klupi im je bio - dinamovac!

- Tata je radio u prometnoj školi kraj Hitrec Kaciana. Dolazio sam mu na posao i gledao treninge Dinama, od malih nogu sam veliki dinamovac. Do sedme godine sam se zvao Zlatko Cico Kranjčar, on mi je bio sve, legenda Dinama. Tako da mi se nakon pobjede miješaju emocije, ali profesiona­lac sam - kaže nam Klafurić.

Slaven Belupo je, za one koji nisu gledali, apsolutno zasluženo dobio Dinamo.

ZATVORILI SMO ORŠIĆA

- Ovo je najveće bogatstvo. Imali smo nekoliko debitanata i svi su utakmicu shvatili kao veliko iskustvo. Znali smo da trebamo zatvarati Oršića da ne ide u sredinu, kao da Kastratija možemo puštati da ide u sredinu. Pustili smo ih i tražili svoju priliku - kaže Klafurić, koji je na Cipru imao slične senzacije. - Pobijedio sam Ominiju 2-1 i Anorthosis 5-0 s momčadi koja je bila pet puta slabija. Nitko to nije očekivao, ali realno nitko nij očekivao da dobijemo Dinamo, osim nas iz kluba, koji svaku utakmicu ulazmo s ciljem pobijediti - kaže Klafurić.

Dok je bio igrač, Klafurić je s Udarnikom iz Kurilovca zabio gol protiv Radnika iz Velike Gorice i uveo svoj klub u treću ligu. Iako je bio u sličnoj ulozi kao protiv Dinama. Veliki navijač Radnika koji je pobijedio svoj klub. Tako je bilo u petak na Maksimiru. Dinamovac koji je srušio Dinamo. Klafurić je radio u Dinamovoj omladinsko­j školi, odgojio igrače kao što su Josip Brekalo, Borna Sosa, Nikola Moro... Trenerski put počeo mu je u Dinamu i vrlo je emotivno vezan uz klub iz Maksimira. Ali, eto, sudbina je takva da je u debiju u HNL-u bio na klupi protiv Dinama. I odradio ga sjajno, bez pogreške. Kažu suigrači da je već kao igrač razmišljao kao trener, da se vidjelo da će jednog dana sjesti na klupu.

- Istina! Kao dijete sam slagao momčad ulice, vodio momčad u razredu. Sjećam se da smo u školi imali turnir i slagao sam momčad, čak sam bio trener momčadi u srednjoj školi - rekao je Klafurić.

POBJEDA NAKON 17 GODINA

Debi u HNL-u i pobjeda protiv Dinama. Ne može bolje. U najtežim trenucima Slaven Belupa, klub iz Koprivnice došao je u Maksimir i odigrao hrabro, onako kako treba igrati svaka momčad. I pobijedio.

 ??  ?? Slaven je pobijedio Dinamo u Maksimiru nakon 17 godina
Slaven je pobijedio Dinamo u Maksimiru nakon 17 godina

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia