24sata

BOJIM SE, STALNO VIDIM TO LICE

Nevenka Margeta (52) ne može spavati, jesti ni piti nakon što ju je Aleksandar Nišević (28) brutalno pretukao...

- Piše: TEA PAPONJA

I dalje sam u šoku. Noćas nisam uopće spavala, rekla nam je to potresena Nevenka Margeta (52), koju je u subotu oko 7.15 sati ujutro ispred kafića Firule u Splitu brutalno pretukao Aleksandar Nišević (28) iz Gline.

Manijak je došao ujutro do kafića u kojem Nevenka radi kao čistačica i tražio je čašu vode. Staklenu bocu sakrio je iza leđa. U trenutku kad mu je Nevenka okrenula leđa i spuštala se po stepenicam­a, Aleksandar ju je bez ikakvog razloga udario bocom po glavi. Staklo je prsnulo, a Nevenka je pala. Nastavio ju je krvnički udarati rukama i nogama u glavu. Nadzorne kamere sve su snimile.

- Ciljao je samo glavu. Nabijao me koljenom po stepenicam­a. Ne mogu jesti ni govoriti, nisam uspjela pregristi komad lubenice od bolova u vilici - dodaje Nevenka, koja se i dalje boji za svoju sigurnost.

- Cijelo vrijeme mi je pred očima njegovo izobličeno lice - u strahu dodaje Nevenka. Ističe kako joj je najveća podrška u teškim trenucima suprug Damir, koji je jučer i objavio nadzorne snimke. Na društvenim mrežama pokrenuo je pravu lavinu. Svi su se zgrozili na brutalno premlaćiva­nje. - Rekla mi je supruga jučer u šali da je možda i bolje što je nju napao jer sam odmah dignuo sve na noge. Rekla mi je da je on napao nekog drugog možda bi i dalje bio na slobodi. Ja sam u prvih sat vremena saznao sve o njemu - kaže Damir, koji je ponudio i novčanu nagradu bilo kome tko išta dojavi policiji koja je u tim trenucima tragala za Aleksandro­m.

- Nakon što su locirali napadača, moji prijatelji su s njegovom slikom išli od vrata do vrata i ispitivali susjede jesu li ga vidjeli. Ubrzo smo saznali da se nalazi u kući preko puta crkve u Srinjinama. Jedan prijatelj je pazio da ne pobjegne prije dolaska policije. Čim su policajci stigli, počeo je bježati. Trčao je i skočio u potok ispod Srinjine. Bježao je u brdo i trčao do Podstrane - priča nam Damir. U Podstrani su oko 16 sati u subotu Niševića i uhitili. Podsjetimo, on nakon napada na Nevenku nije stao sa svojim pohodom. Pola sata kasnije napao je ženu (40) u Ulici Antuna Branka Šimića. Dok je stajala ispred zgrade i zvonila na portafon, kukavički joj je prišao s leđa i udario je kamenom u glavu. Nastavio ju je udarati, a žena mu se uspjela othrvati. Zadobila je tešku ozljedu noge. Nišević se nakon toga hladnokrvn­o odšetao kao da se ništa nije dogodilo. Kako neslužbeno doznajemo, mladić je prije nego što je napao Nevenku verbalno uznemirava­o i stariju ženu koja čisti plažu Firule, ali ona to nije željela komentirat­i. Nad Niševićem su jučer dovršili kriminalis­tičko istraživan­je. Sumnjiče ga za dva pokušaja ubojstva te su ga pritvorili. Niševića dobro poznaju i u Glini.

- S Aleksandro­m ili, kako smo ga zvali, Acom išao sam u Srednju školu u Topusko. Mislim da je izbačen, a poslije se nismo vidjeli. Čuo sam da je nastavio s problemati­čnim ponašanjem. Tučnjavom, alkoholom, krađama - govori nam Aleksandro­v bivši školski kolega. Mnogi u Glini na pitanje o njemu okreću glavu. Ne žele ništa govoriti. Neki i koji žele nešto reći kažu da ih je strah jer se od njega dobro ne može očekivati. Kažu kako je s društvom vrijeme često provodio u lokalnom kafiću. - Bilo je tu ispada ispred mjesne trgovine gdje su ispijali alkohol u nenormalni­m količinama. Njegova majka i sestra navodno su se odselili u inozemstvo, a otac mu je preminuo. Tad je sasvim krenuo u kriminalne vode. Znao je otimati majci i djedu novac te ih je često maltretira­o - tvrde mještani. Dodaju i kako je i po Glini i Petrinji znao napadati žene. - Majka i Acina mlađa sestra su se prije četiri godine odselile u inozemstvo jer više nisu mogle podnositi njegovo ponašanje i zlostavlja­nje - kažu naši sugovornic­i. Sam Nišević je jučer iznio svoju obranu, te tvrdi da na videosnimk­ama nije on. Pregledala ga je i psihijatri­ca te procijenil­a da je opasan za okolinu, javila je Slobodna dalmacija. Ostaje u pritvoru na Bilicama.

CIJELO VRIJEME MI JE PRED OČIMA NJEGOVO IZOBLIČENO LICE. CILJAO JE SAMO U GLAVU kaže nam Nevenka koja je u napadu zadobila ozljede glave

NASTAVIO JE S PROBLEMATI­ČNIM PONAŠANJEM. TUČNJAVOM, ALKOHOLOM, KRAĐAMA... priča nam Aleksandro­v bivši školski kolega

 ??  ??
 ??  ?? Aleksandra Niševića je policija uhitila 8 sati nakon napada
Aleksandra Niševića je policija uhitila 8 sati nakon napada
 ??  ?? I DALJE JE SVE BOLI Nevenka je puštena na kućnu njegu
I DALJE JE SVE BOLI Nevenka je puštena na kućnu njegu
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? STRAVIČAN NAPAD
Nevenku je udario bocom, a onda tukao rukama i nogama
STRAVIČAN NAPAD Nevenku je udario bocom, a onda tukao rukama i nogama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia