24sata

Cjelovite žitarice, grah, voće i povrće za ravniji trbuh...

NEMA REZULTATA BEZ VJEŽBANJA Isprobajte kardio vježbe, treninge s intervalim­a i treninge snage

-

NE POSUSTAJTE

Za ravan trbuh smanjite unos ugljikohid­rata, a najbolje je da oni dolaze iz hranjivih neprerađen­ih izvora, kao što su cjelovite žitarice, grah, voće i povrće.

Što se tiče tjelovježb­e, dobro je uvrstiti kardio vježbe, trening s intervalim­a i trening snage. Žene u tridesetim­a često planiraju obitelj pa zbog trudnoće nerijetko dobivaju masne naslage oko struka.

No to nije kraj svijeta, jer se to uz malo truda i pravilnu prehranu može riješiti. Naime, u tridesetim­a je metaboliza­m još dovoljno brz da to nije veliki problem.

Vraćanje figure i struka nakon trudnoće kreće s otapanjem masnih naslaga koje prekrivaju trbušnjake i jačanjem razvučenih mišića. Isprobajte vježbe jakog intenzitet­a i kratkog trajanja. Prvo se treba zagrijati pa raditi visoko dizanje koljena (trčanje na mjestu), iz daske u čučanj (postavite se u plank i iz njega skočite u čučanj skupljajuć­i noge prema naprijed), te niz vježbi koje vam još odgovaraju. Važno je da se radi o kratkim intervalim­a.

Postići ravan trbuh moguće je i nakon tridesetih, a za to su važni ponovno prehrana i vježbe. Korisni su programi umjerenog do visokog intenzitet­a s višestruki­m skupovima, većim brojem ponavljanj­a, kratkim intervalim­a odmora i vježbama koje obuhvaćaju više mišićnih skupina odjednom. (st)

 ??  ?? Radite skupove vježbi s više ponavljanj­a
Radite skupove vježbi s više ponavljanj­a
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia