24sata

Zvali je ‘kit’, a sad je ti isti dečki zovu na spoj

SMETALA JOJ TEŽINA

- Piše: ANAMARIJA DUKŠI

Isobel Morrey (18) iz Staffordsh­irea imala je najviše kilograma u siječnju 2020. godine. U ožujku 2020. krenula je na dijetu povremenog posta 5:2 i od tada smršavjela čak četiri konfekcijs­ka broja. Tvrdi da joj je gubitak kilograma “promijenio život” zbog samopouzda­nja, a čak je i prvi put nakon dugo vremena odjenula bikini. Jedno od njezinih najboljih postignuća bilo je kad je odbila bivšu simpatiju koji joj je u djetinjstv­u rekao da je debela. Režim koji ona prakticira naziva se dijeta 5:2 jer se pet dana u tjednu jede uobičajeno, dok se druga dva dana ograničava broj kalorija na 500-600 dnevno.

Isobel je rekla da se od 11. godine osjećala grozno zbog težine i da je mrzila svoje tijelo. Tvrdi da su joj slike “glamurozni­h” tijela djevojaka na društvenim mrežama prouzročil­e loš odnos koji je imala sa svojim tijelom.

- Sjećam se da sam jednom dječaku rekla da mi se sviđa kad sam imala 11 godina, dok mi je on preko učionice viknuo: ‘Šuti, kitu’. To me slomilo i pogoršalo moju nesigurnos­t - ispričala je Isobel. Isobel tvrdi da se osjećala moćno kad ga je odbila i da joj je njegovo javljanje podiglo samopouzda­nje. - Smiješno je što me sad želi, mislim da bi mlađa ‘ja’ bila jako ponosna na mene - rekla je.

Nakon uvredljivo­g komentara Isobel je rekla da je uložila više truda u svoj izgled u školi - čak se počela i šminkati. Nakon što je godinama bila nezadovolj­na svojom figurom, Isobel je odlučila krenuti u akciju i započeti s povremenim postom. Rezultate je vidjela gotovo odmah. - Društvene mreže su jako utjecale na mene. Čak nitko od mojih bližnjih nije smatrao da imam problema s težinom, ali ja sam se tako osjećala. Oduvijek sam bila zabrinuta zbog toga. No sad, kad se osvrnem na te slike, shvatim da i nisam bila toliko debela koliko sam mislila. To mi je sve bilo samo u glavi, što je jedna od najgorih bitaka - zaključila je.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia