24sata

Za ‘Južni vetar 2’ u Puli rasprodali su sve ulaznice

- Pišu: IVANA PRKAČIN, DAVOR LUGARIĆ

U subotu je otvoren 68. Pulski filmski festival, koji će potrajati do 24 srpnja, a protiče, kako sami ogranizato­ri ističu, bez COVID putovnice.

Naravno, poštovat će se sve epidemiolo­ške mjere, a broj gledatelja je ograničen na 1500. Prvi dani, bez obzira na smanjenu publiku, sjajan su pokazatelj. Rasprodan je bio dan otvorenja, kad je prikazan film “Murina”, “friško” nagrađen na slavnom festivalu u Cannesu. A već pet dana prije projekcije, koja će biti danas, 19. srpnja, rasprodane su i sve ulaznice za film “Južni vetar 2 - Ubrzanje”, redatelja Miloša Avramovića, koji će u Puli imati svjetsku premijeru. Festival će se održavati na 15 lokacija, od kojih su četiri rezerviran­e za filmski program s više od 90 projekcija, a od filmova u konkurenci­ji tu su šest hrvatskih i 10 međunarodn­ih uradaka. Bit će tematski raspoređen po danima. Novi umjetnički ravnatelj Pavo Marinković tvrdi kako je u Puli oduvijek bio problem koji film staviti iza hrvatskog, koji je naravno glavni.

- Ako stavite neki američki blockbuste­r kao drugi film, onda ste pojeli i zeznuli publiku hrvatskog filma. Pokušao sam prema hrvatskim filmovima, koji su naravno glavni, stvoriti tematske večeri - izjavio je Marinović u najavi 68. PFF-a. Ponedjelja­k je dan za svjetsku premijeru “Južnog vetra 2”. Utorak je posvećen ženama. Srijeda je dan komedije, a četvrtak je posvećen Italiji...

- Nastojali smo ne štetiti hrvatskim filmovima, stvoriti jednu homogenu grupu gledatelja svakog dana te tako pomoći hrvatskom filmu i publici ponuditi najbolje što se u principu može napraviti u ovim pandemijsk­im danima - objašnjava Marinović.

 ??  ?? Sve će biti po strogim epidemiolo­škim mjerama
Sve će biti po strogim epidemiolo­škim mjerama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia