24sata

JE ZAPJEVATI OM POLJUDU

VELIKI NAVIJAČ Alen Vitasović snimio je pjesmu ‘Lipo ime Hajdukovo’ i priznao kako navija za splitski klub

- Piše: PETRA ANIĆ BOŽIĆ

Istarski glazbenik Alen Vitasović (53) snimio je navijačku pjesmu o Hajduku, “Lipo ime Hajdukovo”, a od rođenja je veliki navijač.

- Kad bi se ova pjesma pjevala među ostalim navijačkim­a na stadionu prije utakmice, to bi mi ispunilo srce - rekao nam je Alen.

Iako je Vitasović rođeni Istrijan, njegov otac je prije njegova rođenja radeći u mornarici zavolio Hajduk. Imao je puno postera, pratio nogometaše i svu je tu ljubav prenio na svoju djecu: “Odmalena znam sve sastave Hajduka i tko je kad igrao. Nisam fanatik, ali Hajduk pratim cijeli život”. Pjesmu “Lipo ime Hajdukovo” napisao je Ante Raguž, a glazbeni tim je zaželio da je upravo Vitasović otpjeva.

- Kad su me autori pjesme nazvali i poslali mi tekst, pristao sam je otpjevati. Uvijek sam htio pjesmu o Hajduku i otpjevao sam je iz srca - rekao nam je. - Samo jedno ime postoji, samo jedno ime ponosno, lipo ime Hajdukovo, kao more veliko i duboko, samo jedno ime povist piše, samo Hajduk i nitko više - otpjevao je Vitasović.

OBIŠAO JE STADION

Kako kaže, “Lipo ime Hajdukovo” je jednostavn­a pjesma, napisana za Torcidu i sve Hajdukove navijače. Spot za pjesmu je sniman u Splitu, a ulazak na stadion posebno je oduševio pjevača:

- Kad je direktor stadiona dopustio da snimamo tamo, bio sam jako sretan. Rekao je da su mi sva vrata otvorena. Bio sam u publici puno puta, ali sad sam prvi put kročio na teren. Želja mi je jednoga dana pjevati pred prepunim Poljudom, to mi je san.

Alen je uspio obići stadion i vidjeti pehare, što ga je razveselil­o kao malo dijete. U spotu pjevač ponosno korača terenom Poljuda, kao i ulicama Splita. Uz Vitasovića, prikazani su i grafiti posvećeni Hajduku po gradu, ali i prepuni Poljud tijekom utakmice te vatreni navijači. Rođen je u Istri pa navija i za Istru.

- Ako igraju Hajduk i Istra, jednako mi je drago tko god pobijedi. Najdraže mi je kad je neriješeno, ali ako Hajduku ne treba pobjeda ili ako je prijateljs­ka utakmica, lijepo je da Istra pobijedi. Istra ipak nije jaki klub, a želio bih još bolju budućnost Hajduku - objasnio je Vitasović.

SPOT JE NISKOBUDŽE­TNI

U tjedan dana uspjeli su dogovoriti snimanje pa se zaputio u Split. Ispričao nam je kako nije puno novca potrošeno na snimanje spota jer situacija za glazbenike i izvođače i dalje nije povoljna:

- Spot je niskobudže­tni, ali izgleda odlično. Nitko sad nema previše novca, ali smo htjeli navijačima Hajduka pokloniti novu pjesmu.

Alenu je pandemija teško pala, jedino što mu je važno su glazba i ljudi.

- Želim mikrofon, i bend, i koncert, i 500 ljudi. Za ostalo me baš briga. Želim snimati lijepe pjesme i zezati se. Ne želim se natjecati ni pobjeđivat­i na festivalim­a i dodjelama nagrada - rekao je.

 ??  ?? Oduševio se Vitasović kad je stupio na travnjak Poljuda. Dosad je, kaže, bio samo na tribinama kao navijač
Oduševio se Vitasović kad je stupio na travnjak Poljuda. Dosad je, kaže, bio samo na tribinama kao navijač

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia