24sata

STARIJI MUŠKARAC VRIJEĐAO MLADIĆA P U TRA PRET POSEB

- Piše: BOGDAN BLOTNEJ

Kad me taj čovjek udario šakom u glavu, pao sam sa sjedala u tramvaju i udario u plastiku pored. Nitko mi nije htio pomoći. Svi su samo buljili u mene. Uznemiren i još potresen ispričao nam je to mladić kojeg je u srijedu, 6. listopada, napado stariji muškarac u tramvaju broj 11 u zagrebačko­j Dubravi.

Mladiću zbog godina nećemo otkrivati identitet te ćemo ga za potrebe teksta zvati Mario. Njegovi podaci poznati su redakciji, a s njim smo pričali uz prisustvo cijele njegove obitelji. Napadnut je u 11.35 sati, dok je išao u školu. On je mladić s posebnim potrebama, a članovi njegove obitelji suglasni su kako je prava sreća što uopće samostalno može obavljati neke stvari. No ovaj dečko ne zna lagati niti se zaštititi od nasilnika i zlostavlja­ča koji ga prate čitav život. Ovoga puta napao ga je muškarcu u dobi od oko 60 godina. U tramvajska kola je ušao na stanici Dankovečka, tik uz policijsku postaju u zagrebačko­j Dubravi.

- Ja sam ranije ušao u tramvaj i sjeo na prvo mjesto kraj prvih vrata. Taj čovjek mi je prije okretišta Dubrava naredio da se maknem sa sjedala, što sam odbio i rekao da neću. Pokazao mi je neku iskaznicu i pitao sam ga što mu je. Na to me šakom udario u nos i pao sam. Vrijeđao mi je roditelje. Vikao mi je: ‘Tko te napravio takvog?’ - ispričao nam je još uplašeni Mario.

Te ružne epizode napada ne voli se prisjećati. Dok su mu pred očima plesale scene vrijeđanja i fizičkog napada, ruke je skupio uz tijelo. Još više ga je zaboljelo što mu u tom trenutku nitko nije želio pomoći. S bolovima u glavi koji su postajali sve jači uspio se maknuti i sjesti iza neke djevojke dok mu je napadač psovao majku.

Nakon toga je agresivac sjeo na njegovo

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia