24sata

PA MU SLOMIO NOS. POLICIJA GA TRAŽI MVAJU BRUTALNO TUKAO DJEČAKA S NIM POTREBAMA

-

mjesto. Ostao je na njemu sjediti sve do Bukovačke i stanice Maksimir, gdje je ustao i izašao.

Mladić se nakon napada uspio nekako domoći svoje škole. Nije imao novca na računu kako bi pozvao obitelj pa ih je o svemu obavijesti­la školska psihologin­ja. Pustili su ga kući, a potom ga je sestra odvezla do KBC-a Zagreb. Ondje su ga odmah primili i nakon detaljne obrade utvrdili kako su mu nosne kosti nestabilne. Nos su mu morali ručno namještati, a liječnici su ih upozorili kako su dužni o svemu obavijesti­ti policiju. Obitelj je napad također željela prijaviti te su Marija na kraju odveli u PP Dubrava. Policajci prema opisu traže sijedog muškarca koji je u trenutku napada bio odjeven u crne hlače, crne tenisice i imao smeđu jaknu. Za lijevim uhom ima slušni aparatić, a ispod jednog oka masnicu.

Masku nije ispravno nosio te mu se jasno vidio nos. Takvog ga je najvjeroja­tnije snimila nadzorna kamera ZET-ova tramvaja, čije su izuzeće odmah tražili policajci.

Od koristi im može biti i sustav ZET-a za evidenciju karata i pokaza. Naime, bilježi svakoga tko je prislonio svoju kartu, što im interno pomaže u slučaju bilo kakvih nezgoda. Po tome znaju je li se čovjek legalno vozio i ima li pravo na odštetu u slučaju bilo kakve nezgode.

Mario će raspetljav­anje slučaja čekati kod kuće. Iako je rekao kako je sad bolje, iz obitelji kažu da je i dalje u šoku. Zbog svega nije spavao niti jeo. Sav taj stres, nažalost, može mu upropastit­i ionako krhko zdravlje. - On je neurorizič­no dijete te svake godine mora na preglede i raditi EEG. Posljednji put su nam rekli kako mora izbjegavat­i sunčevu svjetlost kako ne bi dobio epileptičn­i napadaj. Ne smije se nikako izlagati stresu i onda doživi takvo što. Molimo sve ljude, ako su svjedočili napadu, da se što prije jave policiji - apelira mladićeva obitelj.

O slučaju napada na mladića u tramvaju oglasila se i PU zagrebačka. Objavili su kako nepoznatog počinitelj­a sumnjiče za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, nakon čega je pobjegao. Mariju je udarcem slomio nosnu kost i zbog toga mu prijeti od tri do osam godina zatvora.

Ovo je već treći incident u vozilima ZET-a u posljednje vrijeme. Prije mjesec dana u šestici je ubijen muškarac Siniša V. (52). Putnica u drugom vagonu na Sarajevsko­j cesti oko 8.55 sati uočila je muškarca koji joj se činio da je u besvjesnom stanju. Uznemirila se te počela vikati i tražiti ostale putnike da mu pomognu. Dozivali su ga, no nije reagirao. Iako je vožnja između dvije stanice, one pod mostom u Zapruđu i druge na samome mostu, kratka, činila im se kao cijela vječnost. Vozač je zaustavio tramvaj te su mu svi pokušali pomoći, kad su primijetil­i da je krvav. Pozvali su Hitnu pomoć i policiju, koji su ubrzo stigli na most. Tijelo su izvukli na stanicu, no liječnik Hitne mogao je samo konstatira­ti smrt. Svi putnici i vozač zadržani su na ispitivanj­u ne bi li se netko prisjetio s kime su vidjeli ubijenog čovjeka, je li ubojica uopće ulazio u tramvaj i ako je, gdje je izašao. Nažalost, kako se radi o starijem modelu tramvaja, u njemu nije bilo kamera koje su mogle snimiti napadača i ostale korisne detalje.

 ?? ?? Dječak je još uvijek u šoku, a policija traži starijeg muškarca koji ga je napao
Dječak je još uvijek u šoku, a policija traži starijeg muškarca koji ga je napao

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia