24sata

N JE KRAO AUTE LJAO NOVSKOM afiću. Ženi s djecom ukrao je auto, a susjeda htio pregaziti

-

automobilu totalna. Drski kradljivac je svoju avanturu nastavio prema naselju Kozarice. Putem je udario u još jedan automobil. U Kozaricama je ostavio automobil u vlasništvu Sanje i Mihaela Ožoga. Bračni par Ožoga kaže da su prepoznali susjeda Mateja Jurića, koji je i prije sedam godina krenuo u noćnu avanturu razbijajuć­i tuđe automobile. Nakon što je ostavio Audi, Golfom, u vlasništvu V. T. iz Kozarica, vratio se u naselje, gdje ga je na ulici srela susjeda Sanja, koja je krenula sa suprugom u potragu za ukradenim automobilo­m.

SUSJED SE SPASIO OD UDARCA

- Srećem ga u našoj ulici kako se vozi ukradenim Golfom u smjeru Novske. Prtljažnik je bio otvoren, kao i suvozačeva vrata, koja su se kod skretanja zatvorila - prepričava nam Sanja nevjerojat­ne scene koje im je priredio susjed koji živi četiri kuće dalje. No lopov se predomisli­o i nije otišao putem Novske, nego se vratio u istu, Zagrebačku ulicu, gdje su se odvijale scene poput onih iz filmova strave i užasa, jer je vozilom krenuo na Sanjina supruga Mihaela, koji se skokom spasio od podivljalo­g vozača. Naime, on je namjeravao ukrasti susjedi bijeli Audi, ali ga je bračni par Ožoga u tome omeo te se vratio u Golf i krenuo na Mihaela Ožogu, koji je trčao prema njemu. Jurić je Golfom otišao do Stare Subocke, ali mu nije uspio pokušaj krađe i promjene vozila te je nastavio vožnju uz prugu prema Lipovljani­ma. Putem mu je Golf otkazao i u Lipovljani­ma je ukrao Volkswagen Vento te se vratio gotovo na mjesto prve krađe. Parkirao je Vento ispred lokalne trgovine u Novoj Subocki te se okolnim putem ušuljao u kuću ispred koje ga je čekala policija. Ujutro se obrijao i krenuo na posao, ali je ispred kuće uhićen.

Vlasnik Golfa Vlado Tobijaš iz Kozarica nam je rekao da je šteta najmanje 20-ak tisuća kuna jer je ispod razbijen, a motor automobila je “zaribao” i treba novi. U Novoj Subockoj i okolici priča se kako je taj dan dobio na kladionici neki iznos i u lokalu koji smo posjetili je sve častio. Častio je i 40-godišnjeg mještanina kojeg je sreo na cesti. - Saznavši što radi jer su me kumovi zvali vidio sam ga kad je zaustavio Golf i uletio u jedno dvorište, ali sam ja probudio ukućane i tako osujetio njegovu namjeru da njima ukrade vozilo. Sjeo je natrag u Golf i nastavio divljati - rekao nam je 40-godišnji mještanin koji živi u susjedstvu manijakaln­og lopova. Policijska uprava sisačko-moslavačka je u svom priopćenju navela da se radi o 27-godišnjemu mladiću koji je počinio tri kaznena djela neovlašten­e uporabe tuđe pokretne stvari.

NAPUHAO 0,86 PROMILA

Nakon kriminalis­tičkog istraživan­ja mladić je predan pritvorsko­m nadzorniku. U trenutku uhićenja napuhao je 0,86 promila. I ranije je evidentira­n za ista kaznena djela. Inače, kad je prije sedam godina ukrao pet automobila, tad je inspiracij­u za krađu automobila, saznali smo, našao u videoigri “Grand Theft Auto” (GTA), u kojoj je glavni cilj krasti aute i bježati od policije. Uživio se u ulogu glavnog lika u igri. Noć je tek pala, a odbrojavan­je u njegovoj glavi je počelo. Tad je isto bio pijan, a je li se i ovaj put uživio u videoigru, nije poznato.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia