24sata

RAVLJENIH DUŠA ne Kerestinca otkriva serijal ‘Napušteno-zapušteno’

-

No mračna povijest ovoga dvorca ne staju tu. Tijekom Drugog svjetskog rata ovo je bio logor i politički zatvor za NDH, a tijekom Domovinsko­g rata ovdje su držali političke zatvorenik­e. O svemu svjedoče i rešetke na prozorima dvorca, a postoji i priča o famoznoj “Crnoj sobi” u kojoj su mučili ljude. Grad Sveta Nedelja je trenutačno i vlasnik samoga dvorca, a gradonačel­nik Dario Zurovec je pojasnio kako je postojalo nekoliko ponuda za uzimanje dvorca u koncesiju, dok je najkonkret­nije pismo namjere dao inovator Mate Rimac, koji nedaleko od samog dvorca gradi veliki kampus.

- Nama je prostor uvijek bio problem. Prije nekoliko godina vidio sam da taj dvorac ima potencijal i zamislio sam da u tom dvorcu imamo urede. No tad nas je radilo 10-15, a sad, kako je tvrtka počela rasti, shvatili smo da ta ideja nema smisla - pojasnio nam je Rimac.

Umjesto da svoje urede preseli u dvorac, Rimac u Svetoj Nedelji gradi velebni kampus koji će biti “susjed” dvorcu, no i za njega Rimac ima viziju.

RIMAC GA ŽELI OBNOVITI

- Dvorac bi bio lijepa ‘točka na i’. Moglo bi ga se obnoviti i mogao bi postati luksuzni hotel za one koji dolaze potrošiti 3-4 milijuna eura na Rimac automobile i Bugatti. Bila bi fora sinergija između visoke tehnologij­e i budućnosti s jedne strane te nečega što je stoljećima tu. A i Amerikanci bi mogli kupiti auto u dvorcu koji je stariji od bilo čega u njihovoj zemlji - zaključio je Rimac.

CIJELU EPIZODU MOŽETE POGLEDATI NA YOUTUBE KANALU 24SATA. CIJELI SERIJAL MOŽETE PRATITI NA VIDEOTECI 24SATA, FACEBOOK, INSTAGRAM I TIKTOK PROFILIMA TE NA 24SATA.HR.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia