24sata

‘U braku smo, ali uvijek ima mjesta za trećeg’

POLIGAMNA VEZA Rae (42) i Josh (51) iz Engleske su nakon 20 godina braka shvatili da nešto nedostaje njihovoj vezi. Počeli su se viđati s drugima, a obožavaju i vezu utroje...

- Piše: JELENA KRAMAR

Rae Michaelson (42) i suprug Josh (51) u braku su 20 godina, no donijeli su odluku da žive poliamorno, odnosno da spavaju s drugima.

Par iz Billingham­a ima dvoje odrasle djece, a Rae, životna savjetnica i glumica, vjeruje da je otvorena veza najbolji način za nju da bude sretna.

- Nakon 16 godina braka, tijekom kojeg smo bili vjerni jedno drugome, shvatili smo da nešto s našim brakom nije u redu i da nam treba promjena rekla je Rae.

- Bilo je situacija kad su nas privlačili drugi ljudi, ali nismo željeli ništa napraviti po tom pitanju. Nismo željeli razvod, ali trebalo nam je više - objašnjava.

- Na kraju su nas prijatelji, koji su bili poliamorni, prihvatili u svoju grupu i objasnili da su naši osjećaji normalni. To nas je natjeralo da shvatimo da postoji neki drugi, manje konvencion­alan način ljubavi. A 2017. godine smo odlučili isprobati poliamornu vezu i ja sam se počela viđati s jednim čovjekom, naravno uz dopuštenje Josha - priča Rae.

- Ta veza je trajala nekoliko mjeseci, dok moj drugi partner nije upoznao ženu koja je željela s njim monogamnu vezu. To iskustvo je bilo jako dobro i htjeli smo nastaviti - ispričala je.

- Od tada uglavnom radimo ono što se klasificir­a kao ‘veza troje ljudi’. Uvijek zajedno imamo seks, ali ako netko od nas još ima individual­ni odnos sa strane, s tom osobom imamo odvojene seksualne odnose. Uz to, Josh i ja još imamo seksualne odnose kao par - objasnila je Rae te kaže da je važno da ljudi budu otvoreni i jasni sa svojim partnerima prije nego što u vezu dovedu trećeg čovjeka.

- Kad je s nama treći čovjek, svi smo uključeni i svatko komunicira svoje želje. Ako nešto nije u redu, razgovaram­o o tome i tražimo rješenje - kaže i dodaje da treću osobu zovu kod sebe doma.

- Dok ima poštovanja, nema ljubomore. Ja sam njemu primarna partnerica i on je meni - objašnjava.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia