24sata

SALZBURGOV PAKLENI DUO NADIGRAO JE NORVEŠKU

-

Hrvatska U-21 nogometna reprezenta­cija u svom je trećem nastupu u skupini A u kvalifikac­ijama za Europsko prvenstvo 2023. ostvarila i treću pobjedu svladavši u Varaždinu Norvešku 3-2 (2-0).

Dvoboj je odlično počeo za Hrvatsku koja je nakon samo 15-ak minuta imala 2-0. Već je u drugoj minuti Luka Sučić uputio ubačaj, a u gužvi koja je uslijedila najspretni­ji je bio strijelac Roko Šimić. U 16. minuti Hrvatska je izborila korner kojega je izveo Ante Palaversa, poslao je prizemnu loptu prema Antoniju Marinu na rub kaznenog prostora, no ovaj ju je preskočio i ostavio na udarac Sučiću. Na putu prema golu lopta je pogodila Josipa Šutala i prevarila Klaessona. Gol je ipak pripisan Sučiću. - Ma nije važno kome se piše gol. Znali smo da će biti teška utakmica i da je Norveška opasna s tim dugim loptama. Najvažnija je pobjeda, a meni je stvarno fenomenaln­o igrati za Hrvatsku - presretan je nakon susreta bio Sučić. Norvešku je u igru vratio desni branič Sebulonsen koji je udarcem s vrha kaznenog prostora svladao Ivora Pandura. Ipak, samo dvije minute kasnije, Hrvatska je i treći put poentirala, korner je izveo Sučić, a Mario Vušković utrčao te glavom zatresao mrežu.

Tih 3-1 na semaforu je bilo manje od dvije minute. Ceide, je loptu na 30-ak metara od hrvatskog gola, povukao kojih 10 metara i zatim precizno naciljao u donji lijevi kut. Konačnim je rezultatom izbornik Igor Bišćan bio presretan.

- Teško je izborena pobjeda pa je time i slađa. Zadovoljan sam trudom i zajedništv­om - podvukao je Bišćan. (it, mg)

 ?? ?? Salzburgov Sučić postigao je tri gola u kvalifikac­ijama za Euro 2023.
Salzburgov Sučić postigao je tri gola u kvalifikac­ijama za Euro 2023.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia