24sata

Pašalić kreće, na krilo ulazi Ivanušec?

PROMJENE U SASTAVU Zlatko Dalić ostao je bez Matea Kovačić, no sprema se promjena i na krilu

- Piše: HRVOJE TIRONI

Hrvatska igra u sjajnoj formi, izabranici Zlatka Dalić protiv Cipra su samo nastavili s predstavam­a kakve su pokazali tijekom rujanskog dijela kvalifikac­ija. Cipar nije predstavlj­ao problem za “vatrene”, a sad slijedi Slovačka.

Hrvatski izbornik primoran je na određene rotacije u svojoj momčadi, a protiv Slovačke će zaigrati bez Matea Kovačića, koji je u Larnaci dobio drugi žuti karton i sad mora na “hlađenje”. Nasreću, Zlatko Dalić u veznom redu ima dovoljno kvalitetni­h rješenja, a čini se kako će u formaciji 4-2-31 hrvatski izbornik opet posegnuti za Mariom Pašalićem. Potpuno razumljivo, veznjak Atalante odradio je sjajnu rolu na toj poziciji protiv Slovenije (3-0), a solidan je bio i u nastavku dvoboja protiv

Cipra. Mario Pašalić se često iz drugog plana ubacuje pred suparnička vrata, uvijek traži gol, odličan je u skoku i ima vrlo razoran udarac.

A sve te kvalitete mogu pomoći “vatrenima” da u što ranijoj fazi utakmice u Gradskom vrtu otvore Slovake.

PERIŠIĆ

KRAMARIĆ

PAŠALIĆ

MODRIĆ

SOSA

GVARDIOL

Zanimljivo, Zlatko Dalić je u A vrstu iz U-21 reprezenta­cije promovirao i mladog Luku Sučića, još jednog klasičnog kreativca, pravog “španera”. No Sučić će priliku za reprezenta­tivni debi sasvim sigurno čekati s klupe. Zlatko Dalić u glavi vrti još razne taktičke kombinacij­e, pa i poneke promjene, a one bi se mogle dogoditi na stoperskoj poziciji i desnom krilu. Da, Hrvatska obrana još od Europskog prvenstva (u četiri utakmice) nije primila gol, bez obzira na to što je u međuvremen­u doživjela brojne promjene. I to veseli, “vatreni” opet imaju vrhunske braniče.

No Zlatko Dalić aktivno razmišlja i o Luki Ivanušecu koji bi protiv Slovaka mogao donijeti potrebnu energiju i probojnost po desnoj strani. Tu je na Cipru djelovao Nikola Vlašić, a priliku na krilu marljivo čeka i Josip Brekalo. Nasreću, Hrvatska ima dovoljno kvalitetan kadar, pa ni u ponedjelja­k neće biti problema. Pred hrvatskim nogometaši­ma još je jedan trening, a onda će Zlatko Dalić donijeti konačnu odluku i prelomiti s kojim adutima kreće po pobjedu protiv Slovačke.

BROZOVIĆ

STANIŠIĆ ĆALETA-CAR

LIVAKOVIĆ

IVANUŠEC

 ?? ?? Zlatko Dalić vjeruje u svoj igrački kadar
Zlatko Dalić vjeruje u svoj igrački kadar

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia