24sata

Zadrane oduševio povratak Subašića

I JA SAM DITE ZADARSKO Hajdukovci se na Narodnom trgu družili s mališanima, pa u prijateljs­koj utakmici pobijedili Zadar s čak 6-0...

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Hajduk i Zadar, Torcida i Tornado, dva tijela jedna duša, klubovi i navijači prijatelji, pa i više od toga. Bilo je pitanje dana kad će Hajduk u sklopu turneje po Dalmaciji svratiti i u Donatov grad u kojem ga vole gotovo jednako kao i u njegovom Splitu.

Nakon priprema u Postirama na Braču te prijateljs­kih posjeta Dubrovniku i Konavlima, potom i Kaštel Gomilici i Makarskoj, pa i treninga na Klisu i Žrnovnici, kup ih je odveo u Biograd, a sada je došao red i na Zadar. Dobre odnose dvaju klubova sada nastavljaj­u i predsjedni­ci Lukša Jakobušić i Damir Knežević, pa je Hajduk stigao u Zadar na prijateljs­ki ogled, kako bi i na taj način dao podršku svom klubu prijatelju. Tijekom jutra su predsjedni­k Lukša Jakobušić i Danijel Subašić položili cvijeće na grob pokojnog prvotimca Zadra, ali i juniora Hajduka Hrvoja Ćustića, a isto su napravili i uoči utakmice na mjestu na kojem je Ćustić stradao.

Na Narodnom trgu organizira­no je druženje igrača s djecom u sklopu akcije “I ja sam dite zadarsko”, tijekom koje su prikupljan­a sredstva za zadarske udruge koje brinu o djeci s problemima u razvoju. Akciju je među ostalima organizira­o Krševan Santini, još jedan od plejade poznatih zadarskih nogometaša velikog srca, koji je i dalje aktivan kao golman Lokomotive, ali nađe vremena i načina da pomogne matičnom klubu. Danijel Subašić, Lovre Kalinić i Stefan Simić sudjeloval­i

Danijel Subašić dijelio je autograme, selfieje...

su kao izaslanici Hajduka u akciji, dijelili su zastave, blokove, lopte..., potpisival­i suvenire i slikali se s najmlađima, a onda su odigrali i utakmicu “na male branke” s djecom. I Krševan je ne davno bio pred vratima Hajduka, ali ispriječil­a se odšteta koju je tražio tadašnji Osijek. Dobra atmosfera s Narodnog trga preselila se i na Stanove, gdje je oko 2.500 navijača bodrilo obje momčadi. Hajduk je svladao Zadar 6-0, dvaput je zabio Diamantako­s, po jednom Katić, Fossati, Kačaniklić i Mlakar. Splićani su se rastrčali, odigrali dobru utakmicu, a na gol Hajduka, nakon gotovo dvogodišnj­e pauze, stao je Danijel Subašić, koji je nosio i kapetansku traku. Zanimljivo, u drugom dijelu gol Zadra branio je njegov nećak Anđelo Subašić.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia