24sata

Dinamovci se izvukli iz bunara, Petko ‘oglušio’

RIJEKA - DINAMO 3-3 Riječani su vodili 3-0 na poluvremen­u, a onda je krenuo Dinamo i velikim povratkom osvojio bod. Bruno Petković dobio je udarac u glavu i žalio se da ne čuje na uho

- Pišu: D. VUKUŠIĆ, H. TIRONI

Kakva utakmica na Rujevici! Rijeka i Dinamo opet su odigrali ljepoticu prvenstva, baš kao i početkom kolovoza kada je na Maksimiru također završilo 3-3.

Rijeka koja je kraljica preokreta skoro je sama sebe preokrenul­a u velikom derbiju, ali ovaj put gledali smo dvije utakmice u jednoj: prvo poluvrijem­e - goropadna i moćna Rijeka, drugih 45 minuta - Dinamo koji tu istu Rijeku drži u mišjoj rupi.

Kad je Igor Pajač otfućkao kraj prvog poluvremen­a, dobar dio riječkih navijača bio je u stanju - pozitivnog šoka. Ljudi se jesu nadali inspirativ­noj partiji

Bijelih, ali 3-0 nakon prvih 45 minuta... To je bilo ostvarenje najluđih snova! Ampemovih 50 metara sprinta i driblinga pa Drmićeve rašlje za 1-0 u sedmoj minuti, pa opet Drmić na odbijanac Livakovića u 38. i Velkovski tri minute kasnije za tricu u modroj mreži. Krznarove tri hokejaške izmjene na početku drugog dijela izbile su dah Rijeci koja se povukla u krilo Zlomisliću, Petković je pogodio dvaput s biječe točke, a onda i Andrić u 82. za izjednačen­je. Do samog kraja utakmice bili su čak gosti i bliže konačnom preokretu. - Prvo poluvrijem­e smo odigrali fantastičn­o. Ispunili smo ama baš sve što smo dogovorili, ispunili smo sve i u napadačkom i u obrambenom segmentu igre. Dinamo praktički nije imao niti jednu jedinu šansu, a mi smo odigrali savršeno - kazao je Goran Tomić, trener Rijeke koja je ostala vodeća s bodom više od Dinama.

- Uvjeren sam da bismo mi utakmicu lagano priveli kraju da nismo imali te neopreznos­ti u šesnaester­cu i primili dva gola iz penala. Mi smo njih iskontroli­rali, kroz igru nam nisu radili nikakve probleme tako da... Žalosti me, ali hajde. Bit će bolje.

Damir Krznar, s druge strane, malo i žali...

- Prvo poluvrijem­e blijedo, ništa nije funkcionir­alo u organizaci­ji napada. Nije bilo reakcije na izgubljenu loptu i ona je bila presudna. Dala je Rijeci krila i prostor da nas ugrozi. Kroz dvije dobre tranzicije i jedan prekid došli su do 3-0. Teško je to bilo loviti. Morali smo mijenjati sustav na tri stopera. Uspjeli smo nakon prvog gola pritisnuti Rijeku, a onda doći do 3-3. Na kraju moramo biti zadovoljni bodom, ali zbog razvoja situacije u drugom dijelu, žalimo za pobjedom - rekao je Krznar otkrivši problem s Petkovićem koji je dobio udarac u glavu.

- Bruno je dobio udarac u glavu i mali otok, žali se da ne čuje na jedno uho. Nadam se da će to biti privremeno.

 ?? ?? Fantastiča­n derbi na Rujevici završio je kao i prvi na Maksimiru
Fantastiča­n derbi na Rujevici završio je kao i prvi na Maksimiru

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia