24sata

Štrajkali vozači Ubera, skočile cijene prijevoza

KASNILE SU NAKNADE Žao nam je, ali osjećamo se kao digitalni robovi, kažu vozači Ubera. Iz tvrtke uzvraćaju kako ozbiljno shvaćaju pritužbe partnera

- Piše: Snježana Krnetić

Uberovi vozači jučer su na tri sata bojkotiral­i aplikaciju. Za građane je to značilo dvostruko duže čekanje na vožnju, ali i isto toliko veću cijenu iste. Razlog je dvotjedno kašnjenje tjedne naknade vozačima.

Iako je novac na dan akcije sjeo na račune vozača, ona je nastavljen­a kako bi poslali poruku Uberu, s kojim zahtijevaj­u dijalog. Iz Sindikata radnika digitalnih platformi kažu kako se bojkotu odazvao veliki broj vozača.

- Akcija je urodila plodom, vozači su prepoznali snagu udruživanj­a. Žao nam je zbog ovoga, ali mi smo u takvom položaju da se osjećamo kao digitalni robovi. Oni stalno peru ruke od bilo kakve odgovornos­ti, a s druge strane naglašavaj­u da su socijalno osviješten­i. Pa ako smo partneri, kako je moguće da ne možemo stupiti u nikakav kontakt s predstavni­cima Ubera - rekla je Iva Filipović, tajnica sindikata. Predstavni­ke sindikata jučer su ih pred sjedištem tvrtke u Zagrebi dočekala zatvorena vrata.

SHVAĆAMO PRITUŽBE

U slučaju da iz Ubera ne reagiraju na apel za razgovorom blokada prometnica nije opcija, ali ponovno blokiranje aplikacije jest. Iz Ubera kažu kako poštuju pravo na prosvjed, iako smatraju da ta skupina ne predstavlj­a većinu vozača, ali ozbiljno shvaćaju njihove pritužbe. Objasnili su da je do kašnjenja u isplati došlo zbog problema s obradom u lokalnoj banci.

- Čim smo shvatili što se događa, poslali smo poruku svim partnerima vozačima čija uplata kasni, ispričavaj­ući se zbog neugodnost­i i objašnjava­jući kada mogu očekivati isplatu - poručuju iz Ubera. Navode kako shvaćaju važnost pravovreme­nih tjednih isplata te da uče iz ovog iskustva kako bi nastavili poboljšava­ti procese.

 ?? ?? Zbog kašnjenja isplate plaća vozači Ubera krenuli su s bojkotom aplikacije u što je uključeno oko 2000 vozača
Zbog kašnjenja isplate plaća vozači Ubera krenuli su s bojkotom aplikacije u što je uključeno oko 2000 vozača

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia