24sata

Neodoljive francuske slastice u Zaprešiću Gosti su jedva čekali da se slastičarn­ica Trinity Sweets otvori

- Piše: ANAMARIJA DUKŠI

Trinity Sweets je slastičarn­ica u Zaprešiću s francuskim slasticama, pralinama i čokoladama koje sprema Ruža Šimić, a vlasnik lokala je Ivan Ešegović koji ima ugositeljs­ke objekte i u Zagrebu.

Ova poduzetnič­ki duo otkrio je potencijal u francuskim slasticama i sredinom kolovoza otvorio slastičarn­icu Trinity Sweets na adresi Ulica Baltazara Adama Krčelića 17 u Zaprešiću. Mnogi su prepoznali trud i zalaganje u ovaj slastičars­ki pothvat te su jedva dočekali da se slastičarn­ica otvori.

- Kada smo otvorili hype je bio ogroman i jednostavn­o je bilo super. Ljudi su prezadovol­jni, Instagram gori, a followeri se samo lijepe istaknuo je Ivan, vlasnik Trinity Sweets slastičarn­ice.

- Svojih 10 god života sam posvetio tome tako da je ta nekakva ideja o francuskim slasicama uvijek postojala u meni. Onda sam spletom okolnosti kroz ugostitelj­stvo, s kojim sam se počeo baviti prvo sa caffe barovima, upoznao Ružu. I ona je isto bila ta koja se specijaliz­irala za takav jedan vid slastičars­tva i priča se zarolala - objašnjava. Glavna zvijezda ove poduzetnič­ke priče svakako je Ruža Šimić (23) slastičark­a koja se u slastičars­kim vodama okušala vrlo mlada i vrlo brzo u tome i napredoval­a. Učila je i od najvažnije hrvatske slastičark­e Petre Jelenić.

- Priprema kolača zavisi od koliko je komponenti sastavljen jedan kolač. Priprema nekada zna trajati dva dana, jer jedan dan se pripremaju unutrašnje komponente slastice kao što su: biskviti, hrskavci, gelovi, kreme koje se nalaze u središtu kolača. Zatim se prelazi na mousse koji spaja sve te komponente u cjelinu te na kraju kolač dobiva svoj prepoznatl­jivi izgled i oblik sa sjajnim glazurama, velvetima (mješavina čokolade i kakao maslaca) u koje se kolači glaziraju. Kao šećer na kraju dolaze završni detalji - objasnila je Ruža. U ponudi je trenutno šest vrsta pralina i dvije vrste čokolada, a ponuda će se mijenjati s obzirom na sezonu i na odnos ponude i potražnje. Od okusa pralina imaju: lješnjak, karamel, limun-ružmarin, mango-marakuja, višnja-medenjak, banana-rum, a od okusa čokolada: malina i pat-praline.

 ?? ?? U slastičarn­ici se trude napraviti što originalni­je slastice
U slastičarn­ici se trude napraviti što originalni­je slastice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia