24sata

Mandžin prvi angažman: Bit će u Dalićevu stožeru!

LEGENDE NA OKUPU Zlatko Dalić želi u stožeru okupiti legende reprezenta­cije, Oliću i Ćorluki pridružit će i Mandžukića, koji ima 89 nastupa za Hrvatsku

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

U karijeri je zabio mnogo važnih golova, no onaj Engleskoj u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji najvažniji je gol Hrvatske u povijesti. Složit će se svi, niti jedan gol nije izazvao toliko emocija kao Mandžin, koji je značio finale SP-a.

Nakon tog SP-a Mandžo je odlučio umiroviti se i posvetiti se trenerskoj karijeri, a kao što smo prvi pisali, upisao je i HNS-ovu trenersku akademiju. Kažu kolege da mu ide vrlo dobro, vrlo je predan, a prvi posao mogao bi mu biti u hrvatskoj reprezenta­ciji, za koju je odigrao 89

utakmica i zabio 33 gola.

DALIĆ GA JE VEĆ ZVAO

To je plan o kojem se razgovara, Zlatko Dalić izuzetno poštuje Mandžu, a kako su u stožeru već Ivica Olić i Vedran Ćorluka, što se pokazalo dobrom odlukom, trebao bi se priključit­i i Mario Mandžukić. Uostalom, Dalić je već zvao Mandžukića na nekoliko maksimirsk­ih treninga nakon što se Mario povukao. Uz Ćorluku i Modrića, Mandžo je tijekom igračkih dana bio jedan od veterana, kojeg se pitalo za mišljenje. Njegovim dolaskom ekipa bi opet bila na okupu, Mandžo, Čarli i Ola kao treneri, Luka Modrić kao igrač. Uostalom, mnogi treneri predviđaju da bi Mandžo mogao biti sjajan trener.

- Bit će najbolji trener jer je učio od mene. Rođen je lider i znat će kako se Mandžo trener treba ponašati prema Mandži igraču - rekao je Ćiro. Tako sada Dalić ima stožer koji zajedno ima 569 nastupa za Hrvatsku. Direktor Stipe Pletikosa ima 114, Ivica Olić 104, Vedran Ćorluka 103, Mario Mandžukić 89, Dražen Ladić 59, Ognjen Vukojević 55, Nikola Jerkan 31 i Marijan Mrmić 14. Jedino nije odlučeno hoće li se Mandžo priključit­i odmah ili nakon Rusije u Splitu. Na SP-u u Kataru sigurno će biti član Dalićeva stožera.

 ?? ?? Ćorluka, Mandžukić i Modrić na SP u Rusiji. Dalić bira ljude za stožer iz ekipe koja se proslavila srebrom
Ćorluka, Mandžukić i Modrić na SP u Rusiji. Dalić bira ljude za stožer iz ekipe koja se proslavila srebrom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia