24sata

NEWS UMJESTO URINA HTIO IM ‘PODVALITI’ VODU? Ne mogu se pomokriti, uvjeravao je Ozren Mlinarić nakon nesreće kraj Svete Helene

- Piše: HELENA TKALČEVIĆ

Tog dana radio sam popodne. Zadatak mene i kolege bio je nadzirati osumnjičen­og vozača i to smo radili dok nismo dobili uputu nadređenog da ga odvedemo na Hitnu na pregled, kazao je policajac 1. postaje prometne policije PU zagrebačke.

Svjedočio je na suđenju Ozrenu Mlinariću (37), kojeg terete da se drogiran u srpnju 2019., vozeći najmanje 125 km/h, na naplatnim kućicama Sv. Helena zabio u auto ispred sebe, pri čemu je teško ozlijeđeno troje ljudi. Mlinarić se na početku suđenja na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu izjasnio da se ne osjeća krivim.

Zagrabio vodu iz školjke?

- Trebali smo dva uzorka, jedan radi analize na alkohol i drugi radi analize na drogu. Kad je davao prvi uzorak urina, čekali smo ispred WC-a, a vrata su bila pritvorena. To je trajalo, pa je, nakon što je izašao, liječnik primijetio da je u posudi bezbojna tekućina. Pitao ga je: ‘Što je to?’, a zatim mu dao novu posudicu i tražio da ponovno da urin. On je otezao govoreći da ne može mokriti te mu je liječnik kazao da popije malo vode. Nakon što je to učinio ponovno je predao bočicu, a ona je tad bila vidljivo drugačije, žute boje - ispričao je policajac te napomenuo da su tijekom drugog davanja urina bili u WC-u na metar od osumnjičen­og. Pretpostav­lja da je prvi put jednostavn­o zagrabio vodu iz WC školjke. Prisjetio se i kako je kobnog 11. srpnja 2019. Mlinariću, dok su bili na autocesti, prišao stariji muškarac koji se predstavio kao njegov otac.

- Pustili smo ih da pričaju 20 minuta do pola sata. Vidio sam da je tata jako ljut na njega zbog toga što je učinio - kazao je policajac. Sutkinju je zanimalo kako se osumnjičen­i ponašao i kako mu je djelovao.

Otac mu rekao da se sam snađe - U nekoliko navrata briznuo je u plač. Vikao je: ‘Što sam napravio?’, ispitivao je hoće li ići u zatvor te jecao - rekao je policajac. Nakon pregleda Mlinarića su ostavili na parkirališ­tu u Heinzelovo­j ulici u Zagrebu.

- Zvao je oca da dođe po njega, a on ga je otkantao i rekao mu da se sam snađe - kazao je policajac. Njegove riječi potvrdio je i kolega koji je tog dana bio s njim u smjeni.

Djelatnica HAC-a Kristina K., koja je u vrijeme nesreće radila na naplati cestarine, kazala je da je osjetila jak udarac u naplatnu kućicu, nakon čega je izletjela i nije se više osvrtala.

Dijete je vikalo da ga boli Mislav J. s kolegom iz HAC-a postavljao je signalizac­iju u Kraljevečk­im Novakima kad su dobili dojavu o nesreći na naplatnim kućicama.

- Kako se tamo obično sporije vozi, mislili smo da su se vozači samo malo kvrcnuli. Kad smo došli, zatekli smo Hitnu pomoć. Pokušali smo im pomoći da dođu do ozlijeđeni­h u Škodi, koja je bila na boku, no bez vatrogasac­a ništa nismo mogli. Znam da je dijete bilo u sjedalici te da je govorilo da ga boli. Tata je pokušao podignuti glavu, a mamu uopće nismo vidjeli. Poslije sam zapazio da vozilo ima mađarske registraci­je - ispričao je Mislav.

 ?? ?? Ozlijeđeni su bivši teniski trener, njegova supruga i sin
Ozlijeđeni su bivši teniski trener, njegova supruga i sin
 ?? ?? Ozren Mlinarić ne osjeća se krivim za nesreću
Ozren Mlinarić ne osjeća se krivim za nesreću

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia