24sata

Nakon što su

-

se u zagrebačko­m zatvoru uvjerili da nema koronu, Filip Korać, koji je prošli tjedan došao u Remetinec i rekao kako je saznao da je Hrvatska za njim izdala međunarodn­u tjeralicu i Europski uhidbeni nalog, od ponedjeljk­a je sam u ćeliji.

S obzirom na njegovu reputaciju, iako je u Srbiji nekažnjava­n, mediji su ga prozivali kao jednoga od čelnika srbijansko­g Zemunskoga klana, kriminalne skupine koja je, između ostaloga, svojedobno organizira­la likvidacij­u srbijansko­g premijera Zorana Đinđića, te čovjeka povezanog s vrhom crnogorsko­g Škaljarsko­g klana, u zatvoru će, zbog sigurnosni­h razloga, nastojati onemogućit­i njegov kontakt s drugim zatvorenic­ima. Vjerojatno će mu, ako to bude želio, omogućiti da sam šeta zatvorskim dvorištem u večernjim satima. Upute kako će se postupati s njim u zatvor će poslati Uprava za zatvorski sustav.

je imao krivotvore­nu hrvatsku putovnicu Hrvatska je, podsjećamo, lani za Koraćem izdala međunarodn­u tjeralicu i Europski uhidbeni nalog. - Kako je on doznao da je za njim izdana tjeralica i na koje ime su bili ti dokumenti, nije mi poznato rekao je Koraćev odvjetnik Gordan Preglej. U svakom slučaju, EUN i međunarodn­a tjeralica mogle su mu dodatno zagorčati život. Jedan od razloga zašto je došao u Remetinec je, možda, zato što se nada da će u Hrvatskoj biti osuđen na uvjetnu kaznu, što bi mu, uz činjenicu da su sad međunarodn­a tjeralica i EUN ukinuti, uklonilo moguće probleme s prelaskom državnih granica i olakšalo poslovanje.

Drugi razlog mogao bi biti, kaže nam više iskusnih kriminalis­ta,

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia