24sata

Tesla i Arhimed su zaigrali rulet u Splitu

-

no svima djeluje kakav vremenski stroj, kakav Las

MATEA ZANIĆ

Vegas i Split u istoj rečenici?! Naime, učenici su na nastavi izradili veliku maketu Las Vegasa, točnije ulice Strip, gdje se nalaze najveći hoteli i atrakcije koje privlače najviše pozornosti. Zbog toga se na maketi vrijednih učenika mogu vidjeti Eiffelov toranj, piramide, pa čak i Trumpovo sjedište.

- U početku me bilo jako strah, bilo je tu puno posla jer je riječ o velikom zalogaju, ali uspjeli smo - rekla je Sara Nazor, koja je sudjeloval­a u izradi makete.

priča bila dodatno zanimljiva, u njihov Las Vegas vremenskim strojem dolaze Nikola Tesla i Arhimed - a što drugo nego odigrati rulet?! Taj dio bio je zamišljen kao igrokaz za djecu koja su došla iz osnovne škole na ovogodišnj­i Festival znanosti. Prema scenariju, učenici Luka Grujović i Toma Tešija s profesoric­om kostimiran­i glume velike znanstveni­ke, a učenica Laura Radić, prema scenariju, u Las Vegasu želi napraviti intervju s njima. No Arhimed tad izgubi ključ vremenskog stroja, a u potragu za njim kroz "escape room" i zadatke uključuju se i djeca, čiji je cilj pronaći ključ te poslati Arhimeda i Teslu natrag u njihovo vrijeme. Učenici su mogli isprobati i VR naočale, a sve u duhu pravog Las Vegasa.

zanimljivo, djeca su lijepo reagirala, a momci koji su glumili bili su iznimno autentični, čak su se neka djeca željela i slikati s njima - otkriva nam profesoric­a.

Splitski Festival znanosti ove je godine, nakon pauze zbog korone, ponudio bogat sadržaj sa svih područja

znanosti.

- Bilo je vrlo

 ?? ?? Sara, Luka i Toma s profesoric­om Vanjom Perišin Ćorić
Sara, Luka i Toma s profesoric­om Vanjom Perišin Ćorić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia