24sata

Obrve su okvir

-

oka, no nisu simetrične, nego slične. To znači da ako ih pokušamo u potpunosti ujednačiti, moglo bi se desiti da ih sredimo "do kraja". Naime, ključ lijepih obrva je upravo u tome - znati koje bismo trebali odstraniti.

Za početak potrebno je imati dobru pincetu koja je vrlo oštra, kako bismo bili sigurni da će svaka dlačica otići s korijenom. Dobre su one s kosim kutom jer neće počupati kožu i dobro "love" dlačicu. Počnite iscrtavanj­em samog oblika, za to je idealna kremasta olovka za obrve. Nije slučajno da vizažisti obrve na snimanjima manekenkam­a čupaju tek kad ih našminkaju. Naime, prvo su nacrtali idealan oblik i vidjeli kako se sve skupa uklapa u simetriju lica. U tome nam pomažu i šablone koje nude danas mnogi kozmetički brendovi, no nije nužno da ih imate. Olovka će dobro poslužiti - prvo nacrtajte obje obrve i pogledajte lice u ogledalu, provjerite kako linije utječu na vaše lice. Obrve mijenjaju izgled i karakter pogleda, možemo izgledati mekše ili oštrije, ljuto čak, ovisno o tome što želimo. No prirodan je oblik obično i najbolji, zato iscrtavanj­e olovkom prilagodit­e obliku koji

Najbolje je obrve čupati paralelno kako bi bile izjednačen­e

imate.

Prvo uredite obrve na donjem dijelu jer gornji dio treba ostati kakav jest. Kad uredite obrve, dobro je počešljati ih u smjeru rasta i malim škaricama pažljivo skratiti ono što strši.

Pri uređivanju lica dobro je imati ogledalo koje povećava jer zna se desiti da golim okom ne vidimo one super sitne dlačice. Ako imate jake obrve, možete vjerojatno sve vidjeti s klasičnim ogledalom, no činjenica je da povećalo dobro dođe u ovim situacijam­a.

ovaj tretman je nakon tuširanja ili umivanja toplom vodom jer su pore otvorene, a sve skupa manje će boljeti. Za one koji imaju niski prag boli, dobar je trik s kockicom leda koju možete prisloniti odmah nakon čupanja. Također, ako se vide crvene točkice, što se dešava ako je korijen jak, aplicirajt­e malo kreme s aloe verom, ona će smiriti kožu.

I držite se minimalizm­a, ne pretjerujt­e, naročito ako obrve nisu super guste. Naime, lako je moguće narušiti simetriju pa čupkate jednu pa drugu obrvu i na kraju pretjerate. Isto je i s voskom, lako je počupati previše obrve, stoga je opcija s pincetom idealna i najpraktič­nija.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia