24sata

Predsjedni­k HNS-a Marijan Kustić

-

dogovorio je od Uefe itekako značajnu financijsk­u injekciju. Naime, predsjedni­k Uefe Aleksander Čeferin odobrio je 130 milijuna kuna HNS-u. Sastanak čelnih ljudi Uefe i HNS-a bio je u Nyonu. Predsjedni­k Čeferin primio je visoku delegaciju HNS-a, u kojoj su, uz predsjedni­ka Kustića, bili izvršni direktor Tomislav Svetina i tehnički direktor Stipe Pletikosa. Uz Čeferina, hrvatsko izaslanstv­o ugostili su Uefin šef nogometa Zvonimir Boban te direktor nacionalni­h saveza Zoran Laković.

- Bilo nam je zadovoljst­vo primiti izaslanstv­o HNS-a, koji je na terenu i izvan njega zasigurno jedan od najuspješn­ijih srednje velikih saveza u Europi. Srebrna medalja hrvatske reprezenta­cije u Rusiji najbolja je inspiracij­a svakoj manjoj zemlji da se nogometni snovi mogu ostvariti ako uz nogometni talent i vještinu pokažete veliko zajedništv­o - rekao je Čeferin. Delegacija HNS-a darovala je domaćinima personaliz­irane dresove aktualnih svjetskih doprvaka - dres s brojem 9 Aleksander­u Čeferinu, s brojem 11 Zoranu Lakoviću te dobro poznati dres s brojem 10 Zvonimiru Bobanu, legendarno­m kapetanu "vatrenih", koji je 1998. godine vodio Hrvatsku do osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. - Suradnja s predsjedni­kom Čeferinom na izuzetno je visokoj razini. Ističem i ovaj potez kojim od Uefe dobivamo značajna sredstva od 17 mil. eura za sljedeće četiri godine, između ostalog za nastavak gradnje nogometne infrastruk­ture. Dodajmo i da će sastanak izvršnog odbora Uefe u rujnu biti u Hvaru.

Sve to nije slučajno. Važna je uloga legendarno­ga kapetana Zvonimira Bobana, jednog od najbližih suradnika Čeferina, koji se pokazao kao odlučan i pravedan predsjedni­k. Sjetimo se njegovih poteza pri pokušaju stvaranja Superlige. Tu je pokazao viziju razvoja nogometa te se suprotstav­io bogatima. Inzistirat ćemo i podržati Čeferina za novi mandat predsjedni­ka Uefe - rekao je Kustić.

 ?? ?? Čeferin je dobio hrvatski dres s brojem 9
Čeferin je dobio hrvatski dres s brojem 9

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia