24sata

MI ČUVAMO BOKOVE RIJEKE

Rijeka je prelijepa, uživamo, kažu buduća sportska psihologin­ja Julija Živić i Daniela Veleska

- Piše: DANIJEL VUKUŠIĆ

Nogometaši­ce Rijeke ušle su u Ligu za prvakinje, baš kao njihovi kolege, uz rame su s Osijekom, Splitom i Dinamom, a svoj dio u taj uspjeh na Kantridi su utkale i makedonske reprezenta­tivke Julija Živić (21) i Daniela Veleska (25). Daniela je na Kvarner došla prošle sezone, a ljetos je u razgovoru s Julijom kolegici objasnila koliko je dobro u Rijeci... Žestoke su, temperamen­tne. Julija je stasitija, a uglas hvale život u divoti sjevernog Jadrana.

- Meni je tata radio u Rijeci dvije godine, na njegov sam savjet Prilep zamijenila Kvarnerom. I hvala mu! Kad ujutro otvorim oči i vidim more, svu tu ljepotu... Oduševljen­a sam - priča nam Daniela, koja ima Uefinu B licenciju, pa radi i s djevojčica­ma u klubu.

- Grad je prelijep. Sve mi se sviđa. Nemam puno slobodnog vremena. Ujutro teretana, s pogledom na zaljev, naravno. Onda kava u gradu, ručak, odmor pa trening. Kad imamo slobodan dan, ponekad nas nekoliko cura iz kluba prošetamo uz more, odemo na ručak, družimo se... Daniela igra i trenira, a Julija igra i...?

- Studiram psihologij­u. U budućnosti se vidim kao sportska psihologin­ja. To je želja i cilj.

Obje su vatrene, makedonski temperamen­t gori i u razgovoru i na terenu.

- Da, da... - smije se Daniela.

- Takve smo. Svaka utakmica, svaki trening, svaki duel. Sve ili ništa. Daj sve od sebe jer drukčije nema ni smisla igrati. Stefan Ristovski s Rijekom je osvojio naslov, a Darko Velkovski sad je na Rujevici. Jesu li upoznale poznatog sunarodnja­ka?

- Nismo još, ali zaista se nadamo da ćemo imati priliku. Kao igrač je vrh, a iz svega što čujemo o njemu zaključuje­mo da je i kao osoba baš cool dečko, dobre naravi. To svi za njega govore kaže Julija.

Obje se nadaju da će produljiti ugovore jer vole i “primorski karakter”. Vatrene Makedonke na Kvarneru, Julija i Daniela, čuvarice bokova Ženskog nogometnog­a kluba Rijeka. Jedna trenerica i jedna buduća sportska psihologin­ja. Ljubav za koju bi bilo lijepo da potraje.

 ?? ??
 ?? ?? Julija i Daniela s Rijekom su uz bok Osijeku, Splitu i Dinamu
Julija i Daniela s Rijekom su uz bok Osijeku, Splitu i Dinamu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia