24sata

MARKIĆ SMETA ZABRANA ZASTAVA

-

za život Željka Markić odbacila je tvrdnje da se od gradonačel­nika tražilo pokrovitel­jstvo. - Pokrovitel­jstvo i dizanje zastava su dvije različite stvari. Hod za život ne bi ni u kojim okolnostim­a zatražio pokrovitel­jstvo od političara koji se zalaže i aktivno bori za ukidanje priziva savjesti te koji se zalaže za feticid odnosno usmrćivanj­e djeteta koje može preživjeti izvan majčine utrobe - rekla je. Markić navodi kako su, kao i sve druge manifestac­ije, zatražili od nadležnog ureda podizanje zastava, ali je odlukom gradonačel­nika to zabranjeno o čemu nisu ni obaviješte­ni.

nije palo na pamet niti u prošlom mandatu drugog gradonačel­nika niti aktualnog da bi stav gradonačel­nika o bilo kojoj od tih manifestac­ija bio mjerilo toga kome će se dopustiti podizanje zastava ili nešto drugo - kaže Markić.

- Nikome do sada

Ustvrdila je kako se diktatorsk­im pristupom nastoji podijeliti Zagrepčane na one s kojima se gradonačel­nik slaže i one s kojima se ne slaže. Markić se zalaže za jednak tretman svih.

- Ruglo je da se gradonačel­nik, koji ima problem s investicij­om u bolnicu Srebrnjak, pucanjem cijevi te novcima u Holdingu, bavi zastavama i mijenja rješenja odnosno mišljenja koja daju njegovi uredu. To uopće nije u njegovoj nadležnost­i. To treba zabrinuti sve građane bez obzira dolaze li na "Hod za život" ili ne - poručila je. Okupljanje pristaša 'Hoda za život' je danas u 11 sati ispred HNK-a, a potom će se kretati kroz Frankopans­ku, Ilicu te kroz Prašku ulicu do Zrinjevaca. Markić se nada da im u zadnji tren neće promijenit­i rutu.

- Imamo sva odobrenja. Mislili smo da imamo i za zastave zaključila je Markić. (sk)

 ?? ?? Ne bi tražili pokrovitel­jstvo od političara koji se zalaže za ukidanje priziva savjesti i feticid, poručuju
Ne bi tražili pokrovitel­jstvo od političara koji se zalaže za ukidanje priziva savjesti i feticid, poručuju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia