24sata

Nikolina je u

-

potpunom šoku. Voljela je Vidoja. Bio je divan prema njoj, kaže nam prijatelj voditeljic­e. Nikolinino­g supruga, povjesniča­ra umjetnosti Vidoja Ristovića u četvrtak su pokopali u Beogradu. Uplakana Nikolina hodala je iza lijesa sa svekrom, Mišom Grofom, ruku pod ruku. Tijekom sahrane nije mogla doći do daha. Podršku su joj došli dati Ida Prester i Boris Banović. Srpski mediji posljednji­h dana pišu kako Nikolinu svekar zapravo nije odobravao. Ona i Vidoje živjeli su na relaciji Zagreb-Beograd iako je u posljednje vrijeme sve rjeđe išla u Srbiju, navodno upravo kako bi izbjegla eventualne sukobe sa svekrom. Kad je dolazila u Beograd spavala je u hotelu ili u unajmljeno­m stanu. I sad je kad je Vidoje preminuo u Beogradu je unajmila hotelsku sobu. U stanu na beogradsko­m Vračaru u kojem su ranije bili ona i Vidoje, njegov

IVANA PRGOMET

otac spremio je umjetnine. Nikolina, koja je dojurila iz Zagreba u Beograd kad je saznala da je Vidoje preminuo, došla je u stan na Vračaru izraziti sućut njegovom ocu, no nije se zadržavala. Kako doznajemo, Vidojev otac smatra da voditeljic­a i njegov sin nisu trebali kupovati kuću u Zagrebu. Uvjeren je kako je to njegovom sinu prouzročil­o dodatni stres. Vidoje je, kako je izjavio njegov otac, preminuo uslijed respirator­ne insuficije­ncije, koja je prouzročil­a popuštanje rada srčanog mišića. Kako tvrde srpski mediji, Vidoje je umro na stolu za masažu na koje je u posljednje vrijeme često išao kako bi se relaksirao.

iduće godine proslavili bi deset godina braka. Vjenčali su se u Monte Carlu nakon godinu dana veze. Vidoje se u Nikolinu zaljubio na prvi pogled. Osvajao ju je mjesecima. Ugledao ju je na televiziji gdje je vodila jednu emisiju. U hotel u kojem je tad odsjedala slao joj je bukete cvijeća, ali i gumene bombone jer je u jednom njenom intervjuu pročitao da je to njen omiljen slatkiš. Nikolina se isprva prepala poklona, nije znala tko ih šalje, a onda joj je Vidoje prišao u jednom beogradsko­m restoranu i predstavio se rekavši da je on njen tajni obožavatel­j. Voditeljic­a je u to vrijeme bila u vezi s bivšim crnogorski­m nogometaše­m Nišom Saveljićem, a Vidoje ju je odlučio čekati. U braku su dobili kćer Unu Sofiju (7). Nikolina zasad ne razmišlja što će biti s kućom koju su ona i Vidoje počeli graditi u podsljemen­skoj zoni, a koja je trebala biti njihovo obiteljsko gnijezdo nakon što se lani umalo otrovala plinom u njihovom stanu na Britanskom trgu. Vidoje joj je tad spasio život brzom i pribranom reakcijom poslavši prijatelja da je provjeri jer mu se prestala javljati na mobitel.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia