24sata

POGODOVANJ­E S LOKALIMA NOŽIĆ NIJE ZNAO LUKU MINISTRA

-

U vrijeme u kojem je sazvao sporni sastanak, Banožić je bio ministar gotovo godinu dana. Nevjerojat­no zvuči da on pita za pravnu osnovu i traži da mu se dostavi odluka koju je donijelo njegovo ministarst­vo. Inače, na sastanku mu Đerek nabraja i ostale prostore koji su na isti način zapečaćeni, ali Banožić je intervenir­ao samo za Rodiće. Odluku o pečaćenju potpisao je tadašnji ministar državne imovine Goran Marić 18. prosinca 2017. godine.

- Uprava za nekretnine Ministarst­va državne imovine i Državne nekretnine d.o.o. dužni su zapečatiti sve prazne nekretnine koje su u vlasništvu Republike Hrvatske i kojima upravlja Ministarst­vo imovine i Državne nekretnine - stoji u Odluci koja je i danas na snazi. U njoj je opisano i kako pečat izgleda, da se sastavlja zapisnik, te i cilj odluke: Prazne nekretnine se moraju pečatiti i označavati kako bi svima bilo jasno da se radi o vlasništvu države i da čine kazneno djelo oni koji u njih provaljuju.

uvjeti za pečaćenje bili ispunjeni, tvrdi nam Maja Đerek, koja je nedugo nakon ovog ostala bez posla, a cijeli slučaj prijavila je Uskoku. Iako je naš zakon problemati­čan i prilično štiti posjednika u tuđem vlasništvu, pa čak ako on i ne plaća, Đerek objašnjava da Rodići i nisu bili u posjedu. Banožić je inače tvrdio da je pečaćenjem prostora ugrožena parnica protiv Rodićevih jer su u

IVAN PANDŽIĆ

prostorima ostale njihove stvari. Ali oni su mogli doći po njih. - Ukinuti su im minimalni tehnički uvjeti za ugostitelj­sku djelatnost za oba prostora, nisu mogli izdavati ni račune. Prije pečaćenja napravili smo 10 očevida, kojima je konstatira­no da tvrtke ne rade i da se prostori ne koriste, odnosno bili su prazni. Da su nas i tužili za smetanje posjeda, mi smo imali dokaze kroz zapisnike o očevidu da oni uopće nisu bili unutar lokala - kaže nam Đerek.

Ministar obrane Mario Banožić na obilježava­nje 30. obljetnice preleta MiG-om pukovnika Ivice Ivandića u Divuljama stigao je helikopter­om iz Zagreba, nakon čega je istim letio u Zemunik na prezentaci­ju programa akrobatske skupine Krila Oluje.

Iako je MiG-om u Hrvatsku iz vojarne kraj Užica sletio isti dan kad i Ivandić, nije bio pozvan brigadir Ivan Selak, koji je proteklih dana oštro kritizirao ministra.

- Nisam sudjelovao u stvaranju popisa pozvanih niti ikad to činim. Mogu ga upitati oko remonta MiG-ova, zašto hrvatska javnost nema jasne odgovore što se tu dogodilo - rekao je Banožić o nepozivanj­u Selaka, za kojega kaže da vrijeđa hrvatsku vojsku. Dok je govorio, na ramenu mu se pojavio pauk pa mu se prošetao do lica i prsa i počeo plesti mrežu oko glave. - Ne mogu vjerovati da to netko može izreći. Ministar je tijekom mandata iznio toliko neistina da smatra da je vrijeđanje ako mu se ukaže na iznošenje neistina - odgovorio mu je kasnije Selak. Osvrnuo se i na optužbe da je letio iznad Vinkovaca.

- Da jesam, vaša kuća ne bi bila pogođena - rekao je.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia