24sata

Hladan tuš ispada

-

DAVOR LUGARIĆ

poput saune za vijest od jučer ujutro. MC Stojan imat će u lipnju koncert u zagrebačko­m Muzeju za umjetnost i obrt. Šok. Navodni koncert zakazan je za 10 lipnja. Ostala je nada da je ipak neka šala ili zabuna, svejedno. No čak ima i plaćeni oglas koji se vrti na društvenim mrežama, pa i na njegovoj stranici. Znaju se i cijene: "obična" ulaznica je 120 kuna, a u 4. zovni, što god to bilo, uz stol ide pet ulaznica za 600 kuna.Nekoliko telefonski­h brojeva kasnije dobili smo i Muzej za umjetnost i obrt. I ono što smo čuli bila je melodija za naše uši, za razliku od onoga što izvodi MC Stojan. Odmah nam je laknulo...

- Bez brige, nema teoretske šanse za taj koncert. Već sam im jednom zabranio tako nešto, mislio sam da je ta priča gotova. Hvala što ste javili da se i dalje reklamiraj­u preko nas. To je nedopustiv­o i utuživo - rekao nam je ravnatelj MUO-a Miroslav Gašparović.

nije u vodstvu muzeju. On u svom sklopu ima i restoran koji su dali u najam. I netko je tamo, čini se, pokušao organizira­ti u tom prostoru koncert MC Stojana. Od tuda valjda i onaj stol koji stoji u reklami koncerta, uz njega ide i pet ulaznica. No čini se da od stolova, ulaznica i koncerta ipak neće biti ništa.

- Tako nešto nije predviđeno ni ugovorom, ne može se za taj prostor naplaćivat­i ulaz. Koncerta tamo neće biti - ponovio nam je Gašparović.

Dodao je i kako je u MUO dosad bilo raznih koncerata, ali onih poput Olivera Dragojević­a, Tereze Kesovije, TBF-a ili džezista. Za tipove poput MC Stojana nije prostor jednog muzeja. Inače, čisto da malo pojasnimo, stanoviti pjevač zove se Marko Stojković, a rođen je u mjestu Lučani kraj Čačka. Proslavio se pjesmom “Bičuj me Stojane”, a u tekstovima uglavnom ima “seksualnu tematiku, ali na šaljivi način”...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia