24sata

Spektakl na Macoli i tambure do jutra

Baturina je zamalo ostao gol, a BBB-i su se osladili u Ademijevom Calimeru

- Piše: HRVOJE TIRONI

Kakva večer u Šibeniku! Budite sigurni, baš svaki pravi dinamovac će se i za deset godina sjećati gdje je bio 15. svibnja 2022. godine. Dan kad su "modri" osigurali 23. naslov prvaka, večeri kad su navijači Dinama napunili Šubićevac. Jednostavn­o, ovo je bila drugačija titula, godinama veza Dinamovih igrača i navijača nije bila tako snažna. Navijači Dinama od ranih su jutarnjih sati okupirali šibensku rivu, ispraznili frižidere tamošnjih kafića. - Riješite taj Hajduk, oni su nas prije nekoliko godina namjerno izbacili u Treću ligu - poručivali su tamošnji konobari.

Velike gužve bile su i ispred Calimera, brojni navijači "modrih" željeli su se na vrući dan osvježiti sladoledom iz slastičarn­ice koja je u vlasništvu obitelji Dinamova kapetana Arijana Ademija. Mnogi su strahovali od potencijal­nih sukoba Bad Blue Boysa i Torcide, ali oni se, nasreću, nisu dogodili.

No Dinamovi su navijači nakrcali i glavnu zapadnu tribinu, a tamo smo primijetil­i onu stariju gardu, iskusnije frajere koji su u bivšoj državi prolazili i ozbiljna gostovanja poput onog u Bergamu. Bad Blue Boysi i Funcuti zajedno su skandirali protiv Torcide, a po završetku utakmice i domaći su navijači utrčali na teren, igrače Dinama tražili dresove.

I tu je izbio pravi kaos, navijači su doslovno poskidali dinamovce, mladi Martin Baturina jedva je na sebi zadržao - bokserice!

- Čovječe, pa skoro su mi i njih skinuli - pričao je Baturina suigračima na putu prema svlačionic­i.

Komnen Andrić se jedva branio, srpski napadač ostao je u Dinamovim gaćicama.

- Ljudi moji, pa nemam ništa ispod, ne mogu vam i to dati - smijao se Andrić. Šibenska fešta potrajala je dugo u noć, a ludnica se ubrzo preselila na Macolu! Navijači Dinama čekali su svoje ljubimce na popularnom odmarališt­u na autocesti, dinamovci ih ni ovoga puta nisu razočarali. Igrači su izašli iz autobusa, našli se na ramenima navijača, a Mislav Oršić primio se mikrofona i zapjevao: - Volim te, Dinamooooo­o!.

Dinamovi su igrači na Instagramu palili "lajvove", Bad Blue Boysi su palili brojne baklje, iskusni pojedinci poput Ademija ili Livakovića priznali su kako na klupskoj razini ovakvu feštu još nisu doživjeli.

Zagrebačka ekspedicij­a u Maksimir je stigla oko 3 ujutro, a tamo su ih dočekali tamburaši. I pjesma do jutra. Oni najiskusni­ji igrači, poput Josipa Mišića ili Stefana Ristovskog, dočekali su zoru, s tamburašim­a kod kuće popili još jednu i “pali u nesvijest”. Točnije, utonuli u san. Dinamovci će ovu večer dugo pamtiti, kako igrači, tako i navijači. Da, bila je ovo večer za pamćenje...

 ?? ?? Dinamovci su na Šubićevcu
dugo slavili s navijačima
Dinamovci su na Šubićevcu dugo slavili s navijačima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia