24sata

Nema niti jedan dokaz

-

koji bi upućivao na to da bi optuženi utjecao na izradu i sadržaj nalaza vještaka Vladimira Grošića, rekla je sutkinja Županijsko­g suda u Zagrebu Koraljka Bumči nakon što je nepravomoć­no oslobodila dr. Gzima Redžepija optužbe za trgovinu utjecajem.

- Grošić je u iskazu na sudu detaljno opisao sastanak navodeći da je on imao subjektivn­e osjećaje da je nešto trebao učiniti, dok samo kazneno djelo trgovine utjecajem izričito traži nešto od neke osobe - rekla je sutkinja. Sam sudski vještak forenzične psihijatri­je Vladimir Grošić na sudu je rekao: “Gzim Redžepi niti mentalno niti riječju ni iznudom nije utjecao na mene kako će se nalaz napraviti”. Redžepi je iznoseći obranu rekao kako nije napravio nikakvo kazneno djelo te kako je jedino točno da je u razgovoru s Grošićem rekao da je Milan Popović dobar otac. - On je moj prijatelj i ja i dalje mislim da je on dobar otac - rekao je Redžepi, koji je dodao kako je sastanak s Grošićem organizira­o jer ga je namjeravao zaposliti u njegovoj privatnoj klinici Apneja.

Grošić je u travnju 2021. u Uskoku rekao kako mu je u kolovozu 2020. tadašnji ravnatelj Psihijatri­jske bolnice Sv. Ivan i njegov tadašnji šef Igor Filipčić rekao da ga je zvao Milan Bandić i pitao gdje bi mogli razgovarat­i o ovom predmetu. Grošić je na sudu rekao kako se toga ne sjeća.

je vlasnik bolnice i kad nas pozovu, idemo na razgovor. Filipčić je spomenuo i taj predmet, prije mi je rekao: ‘Kožu bih ti oderao što si se involvirao u taj predmet’ - rekao je Grošić.

On je, naime, kao sudski vještak forenzične psihijatri­je pristao s kolegicom Ivanom Dijanić iz KBC-a Zagreb napraviti treći vještački nalaz o tome kome će dijete Milana Popovića i Severine pripasti i tko će dobiti skrb.

- Kad je Redžepi rekao: ‘Ajmo sad ono konkretno’, bilo mi je nelagodno. Za mene je to značilo da će se govoriti o predmetu, no nastavili smo razgovarat­i o struci itd. Hvalio se o tome koga sve poznaje pa je spomenuo i M. Popovića. Govorio je kako je donirao za Zagreb, da je poznat po humanosti. Spominjao je i Severinu, no ne u pozitivnom kontekstu - rekao je Grošić dodavši: “Čim je spomenuo da zna Popovića, zaključio sam kakav nalaz trebam donijeti. Našli smo se na kavi. Shvatio je da mu želim reći da neću nalaz raditi niti u korist Popovića niti na nečiju štetu. Kad sam mu rekao da ću se izuzeti iz predmeta, rekao mi je da je on od mene više očekivao. Dodao je kako je to moja odluka te da je poštuje - rekao je Grošić.

- Grad Zagreb

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia