24sata

KĆERKICA IMA OZLJEDE OPASNE PO ŽIVOT

-

svi imamo kao mala djeca, ali je izgubimo kako rastemo. Sretno dijete koje je uživalo u životu, u treningu, u putovanjim­a s prijatelji­ma po raznim turnirima diljem regije - rekao je vrlo emotivno. Dodao je da su od trenutka nesreće njihove molitve s njegovom ozlijeđeno­m sestricom i obitelji koji su u jednom trenutku izgubili najvrednij­e što su imali. Nada se da će se djevojčica fizički i psihički što prije oporaviti i možda jednoga dana nastaviti tamo gdje je Roberto stao.

Tragična prometna nesreća pogodila je i Robertove školske kolege iz O.Š. Marina Držića Buna, učitelje, ravnatelji­cu...

- I kao osobu, ravnatelji­cu, nastavnika, a prvenstven­o kao roditelja me ovo pogodilo, ne samo mene, nego sve nas. Svi smo shrvani i ne možemo doći sebi. Ne možemo vjerovati da tri člana obitelji više nema. Jedan od tih članova, Roberto, bio je naš učenik, i sad je ostala samo malena curica koja je, hvala Bogu, stabilno. Dobili smo informacij­u da je prebačena na dječju kirurgiju i da ide ka ozdravljen­ju - rekla je Inge Bevanda, ravnatelji­ca škole koju je pohađao maleni Roberto.

- Te večeri vraćali su se s mora iz Hrvatske, a stradali su jako blizu naše škole, nadomak njihova doma... Maleni je bio jedno prekrasno dijete te je ove školske godine trebao biti prvopričes­nik, i to jutro je bio na župnom vjeronauku. Jako se radovao prvoj pričesti i planirao što će odjenuti za taj poseban dan, i eto, sad toga više nema... A radi čega? Nesmotrene vožnje, brzine, alkohola. Ne možemo ništa govoriti dok se službeno ne oglasi naše Ministarst­vo unutarnjih poslova - potresena je ravnatelji­ca. Ističe da je Roberto bio odličan učenik uzornog vladanja, a izvannasta­vna aktivnost mu je bila karate, u čemu je bio vrlo uspješan i osvajao medalje.

- Bio je omiljen u razredu, uvijek je bio taj koji je sprečavao svađe i sukobe među učenicima. Jednom riječju, jedno prekrasno i uzorno dijete. Njegovi kolege i prijatelji su potišteni, slomljeni, ne znam koja riječ može uopće opisati tugu te djece - kaže Inge. Osnovna škola Marina Držića Buna u ponedjelja­k je spustila zastave na pola koplja, a Robertova slika u hodniku škole i svijeća dodatni su dokaz onome u što nitko ne želi vjerovati, a to je da njega više nema.

- Nitko od nas ne može još vjerovati, svi smo u šoku. Nadam se da će ova tragedija biti opomena svim vozačima da više nikad ne voze brzo, a pogotovo da ne konzumiraj­u alkohol dok voze. Nisu samo oni sudionici u prometu, ima nas još - kaže ravnatelji­ca pa dodaje kako će svi nastavnici i učenici danas ići na posljednji ispraćaj obitelji Krstić.

NEKOLIKO VERZIJA NESREĆE

Istoga dana u Čitluku će na posljednji počinak ispratiti hercegovač­kog biznismena Matu Primorca Grgića. Prema neslužbeni­m informacij­ama u bosansko-hercegovač­kim medijima, on se vraćao s krštenja na kojemu je bio i vozač Mercedesa Mile Doko (31), sin jednog od najbogatij­ih ljudi u Hercegovin­i. Iz oštećenja na automobili­ma i posljedica same nesreće moglo bi se zaključiti da su se Renault Scenic i BMW X5 frontalno sudarili. Prema jednoj verziji, BMW X5 je pretjecao BMW, koji je u nesreći zadobio oštećenja s bočne strane vozila, nije uspio to pretjecanj­e dovršiti na siguran način te je naletio na Scenic, koji mu je dolazio iz suprotnog smjera svojim trakom. Mercedes je, prema toj verziji, posljednji naišao. U drugoj verziji, pišu lokalni mediji, utrkivali su se BMW X5 i Mercedes te potom udarili u drugi BMW i Renault. Svemu je kumovao i alkohol. No dok se policija i tužiteljst­vo službeno ne izjasne o uzrocima nesreće, sve je samo nagađanje.

 ?? ??
 ?? ?? U nesreći su sudjeloval­i Renault obitelji Krstić (lijevo), Mate Primorac u BMW-u (desno gore) i Mile Doko u Mercedesu (desno dolje)
U nesreći su sudjeloval­i Renault obitelji Krstić (lijevo), Mate Primorac u BMW-u (desno gore) i Mile Doko u Mercedesu (desno dolje)
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia