24sata

Tajlanđank­a Wannapa Ponyon

-

(26) došla je u "Masterchef" pokazati kulinarske sposobnost­i, a odmah je privukla simpatije mnogih gledatelja showa. Žiriju je odmah dala do znanja da hrvatski jezik ne govori dobro, a u Zagreb ju je dovela ljubav prema suprugu Tinu Novoselu.

- Kad je počela pandemija, moj tadašnji dečko Tin nije više mogao ostati u Tajlandu jer mu je istekla viza. Nakon naše veze na daljinu odlučili smo da se preselim u Hrvatsku i da ovdje počnemo graditi zajednički život. U studenom ove godine proslavit ćemo tri godine veze, a u ožujku iduće godine i dvije godine braka. Počeli smo se viđati 2019. Živimo u svojoj kući u Zagrebu i u budućnosti se također vidimo zajedno, u Hrvatskoj ili negdje drugdje u Europi - otkriva nam Ponyon.

Najteže joj je bilo, kaže, ostaviti obitelj u Tajlandu.

- Bilo je vrlo teško jer nikad nisam bila toliko daleko od obitelji, i to je bilo prvi put da se selim na drugi kontinent. Morala sam sve ostaviti i to je bila najteža životna odluka - priznaje nam Wannapa, koja je u Hrvatskoj prvi put doživjela snježne radosti.

- Da, prvi put sam ovdje doživjela snijeg. Bila samo vrlo uzbuđena i nisam znala da može biti tako hladno. Bio mi je stran osjećaj držati nešto tako hladno i pahuljasto - smije se.

A kako je zapravo došla u kulinarski show?

- Suprug me prijavio na 'Masterchef'. Ja nisam bila za to jer nisam imala dovoljno samopouzda­nja, no on je toliko vjerovao u mene da onda i mene veseli što sam tamo - kaže.

U Hrvatskoj bi jednog dana voljela imati restoran.

- Kako je moja obitelj ovdje u Zagrebu, jednog dana voljela bih imati restoran. Također, rekla sam da, ako me život odvede i na hrvatsku obalu, ne bih imala ništa protiv toga da i tamo otvorim restoran. Zaljubila sam se u taj dio Hrvatske - rekla nam je pa dodala što voli spremati od

 ?? ?? Od hrvatskih jela voli jesti ćevape i brudet
Od hrvatskih jela voli jesti ćevape i brudet

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia